Zvone Boban "na velika vrata" ulazi u politiku

KAKO od neimenovanog visokog Vladinog izvora doznaje Jutarnji list, Zvonimir Boban postat će pomoćnik ministra za sport, Dragana Primorca, a njegovo imenovanje očekuje se sljedeći tjedan na zatvorenoj sjednici Vlade.

Jutarnji list doznaje kako se premijer Ivo Sanader sastao s legendarnom "desetkom" hrvatske reprezentacije i ponudio mu mjesto pomoćnika ministra, što je Zvone načelno prihvatio. 

Kako se sport u novoj Vladi nalazi u istom ministarstvu sa znanosti i školstvom, Boban bi ministru Primorcu trebao asistirati isključivo u sportskom resoru, a dužnost pomoćnika ministra trebao bi obavljati do kraja mandata Vlade, dakle još četiri godine.

Zvonimir Boban nedavno je ponovo došao u središte pažnje javnosti kad je diplomirao povijest na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a "Jutarnji" navodi kako su nakon toga krenule kuloarske priče o njegovom ulasku u Vladu, naravno u sportskom resoru. 

Legendi hrvatskog nogometa je nakon prestanka aktivnog igranja angažman već nudio Hrvatski nogometni savez, zagrebački Dinamo kao i bivši klub, AC Milan, i to na poziciji koju sam odabere.

No, Boban je odlučio prvo završiti fakultet, što je rijetkost među nogometašima (s časnom iznimkom Slavena Bilića). Hoće li se Boban zaista aktivno baviti politikom i koliko će se istaknuti na odgovornoj poziciji pomoćnika ministra, vidjet će se u budućnosti.

Pročitajte više