Škoda Octavia Combi – prve fotografije

ŠKODA je prije nekoliko dana objavila prve fotografije karavanske izvedbe nove Octavije čija svjetska premijera je predviđena za rujanski auto-salon u Parizu.

Kao i u slučaju limuzinske izvedbe, Octavia je postavljena na potpuno novu platformu koju posuđuje od trenutno aktualne pete generacije Volkswagen Golfa. Kao i kod prethodnog modela, nova Octavia u karavanskom obliku jedine promjene bilježi na stražnjem kraju, koji je sada kudikamo skladniji, pa čak i elegantniji. Dopadljiva dvobojna grafika stražnjih svjetala je jedina poveznica s limuzinom, dok je sve ostalo potpuno novo.

Duboko urezana peta vrata pokazuju da će manevar prtljagom biti olakšan. Ipak, prave vrijednosti češkog aduta kriju se unutra, gdje se automobil razmeće s 580 litara prtljažnog prostora. Preklapanjem stražnje klupe vlasnik na raspolaganju ima do 1620 litara korisnog volumena. Pri tome je zadržan komfor na razini limuzine, što u prijevodu znači da će i putnici smješteni straga imati dovoljno mjesta za koljena. Nimalo čudno s obzirom na dimenzije koje redom glase: 4.572 mm duljine, 1.769 mm širine i 1.467 mm visine.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više