Christian Bale i Bradley Cooper glume u povijesnom filmu baziranom na istinitoj priči

Foto: EPA

CHRISTIAN Bale i Bradley Cooper ponovno udružuju snage, nakon suradnje u komediji American Hustle iz 2013. godine. Poznati glumci igrat će glavne uloge u povijesnom filmu Best of Enemies, donosi Empire. 

Film je adaptacija knjige "Best of Enemies: The Last Great Spy Story of the Cold War", koju su napisali Gus Russo i Eric Dezenhall. Knjiga prikazuje istinitu priču o dva špijuna hladnog rata - Jacku Plattu, agentu CIA-e, i Gennadyju Vasilenku, agentu KGB-a.

Početak neočekivanog prijateljstva

Oba špijuna stigla su u Washington 1978. godine, a glavni im je zadatak bio navesti suparnika da izda svoju državu. No ono što se dogodilo, nitko nije očekivao. Platt i Vasilenko postali su dugogodišnji prijatelji, a godinama kasnije skupa su razotkrili sovjetskog agenta spavača Roberta Hanssena.

Prema službenom sažetku, "kroz njihove oči gledamo razliku između ruskih i američkih metoda špijunaže, kao i bolno rođenje nove Rusije čiji vođa, Vladimir Putin, sanja o povratku idealima starog Sovjetskog saveza".

Još uvijek nije poznato tko će režirati film, ali pretpostavlja se da će redateljsku palicu preuzeti Cooper, koji je režirao hvaljene filmove A Star Is Born i Maestro. 

Oko filma Best of Enemies trenutno se nadmeću najbogatije produkcijske kuće, poput Applea i Netflixa.

Pročitajte više