Netflix otvara studio za videoigre u Finskoj premda ih igra samo 1% pretplatnika

Foto: Shutterstock

NETFLIX je objavio da će otvoriti studio za proizvodnju videoigara u Finskoj.

Ovo će biti prvi takav Netflixov studio otkako je streaming div ušao na tržište mobilnih igara u studenom 2021. Kupio je Next Games sa sjedištem u Helsinkiju za oko 72 milijuna dolara, kao i tri vanjska studija za igre tijekom prošle godine. Netflix ima predmemoriju od preko 20 mobilnih igara dostupnih za preuzimanje pretplatnicima, a kompanija planira imati 50 do kraja godine. Katalog uključuje Stranger Things: 1984 i Queen’s Gambit Chess, koje se temelje na Netflixovim serijama.

Njihov prodor na gaming tržište još je u ranoj fazi, no statistike pokazuju da je od kolovoza jako malo pretplatnika Netflixa igralo njihove igre. Manje od 1% od ukupno 220 milijuna Netflixovih pretplatnika svakodnevno je koristilo videoigre, prema Apptopii.

Igre neće imati reklame niti kupnje unutar aplikacije

Streaming div, kojem broj pretplatnika opada tijekom posljednjih kvartala, reklamirao je studio za igre kao mjesto za razvoj vlastitih igara uz svoje postojeće studije kćeri, koji uključuju Night School Studio i Boss Fight Entertainment.

"Još je rano, a imamo još puno posla kako bismo pružili sjajno iskustvo igara na Netflixu. Stvaranje igara može trajati godinama, stoga sam ponosan što vidim kako u prvoj godini postojano gradimo temelje naših studija za igre", rekao je u izjavi Amir Rahimi, Netflixov potpredsjednik za studija za igre.

Tvrtka je rekla da njezine igre neće imati reklame niti kupnje unutar aplikacije. Trenutačno korisnici mogu vidjeti igre koje se nude unutar aplikacije Netflix, ali same igre preuzimaju kao pojedinačne aplikacije.

Pročitajte više