Muškarac obilježio pet godina bez alkohola fotkama nevjerojatne transformacije

Foto: Instagram

NA vrhuncu svoje ovisnosti o alkoholu, Kenny Dunn bi otišao u kupaonicu, zaključao vrata i popio bocu vina. Otac jednog djeteta priznao je da je to bilo vrijeme kad je želio umrijeti.

Međutim, uspio je izliječiti ovisnost i sada slavi pet godina bez kapi alkohola. U čast tom velikom postignuću, objavio je fotografiju kojom je usporedio izgled 24 sata nakon što je prestao piti i danas. 

"Slavim pet godina trijeznosti. Želim zahvaliti obitelji na podršci kroz sve ove godine, kao i ljudima na Instagramu koji su me inspirirali da postignem daleko više od onoga što sam mogao zamisliti", napisao je.

Počeo se liječiti 2016. i dijeliti svoje putovanje na Instagramu. U liječenju ovisnosti pomogao mu je fitness.

"Odlučio sam pokazivati napredak kako bih poslao poruku nade ovisnicima diljem svijeta. Prije nekoliko mjeseci čak sam pomogao povezati alkoholičara koji živi u Liberiji s ozdravljenim alkoholičarima u Južnoj Africi", izjavio je za Bored Panda.

Kenny se počeo baviti jogom, radi vježbe s girjama i tri puta tjedno sjeda na sobni bicikl.

"Da ste mi prije pet godina rekli da će moj život biti ovoliko sretan i imati smisao, ne bih vam vjerovao. Najveća razlika između tog čovjeka prije pet godina i mene danas je moj stav. Svaki dan se budim uzbuđen zbog onoga što slijedi. Čak i u naizgled običnim, svakodnevnim stvarima pronalazim radost", ističe. 

Kenny je imao prekomjernu tjelesnu težinu, navečer bi popio 20-ak piva i zaključavao se u kupaonicu kako bi sam dovršio bocu vina. Shvatio je da više nema kontrolu nad sobom i obratio se prijatelju za pomoć. Danas je otac i muž kakav je oduvijek želio biti. 

"Pijan sam bio nepredvidiv i imao tešku narav. Vikao sam i padao u nesvijest. Iako nisam imao kontrolu nad svojim ponašanjem, i dalje sam bio odgovoran za svoje postupke. Nikad nisam imao problema s policijom, ali moja supruga je zbog svega plakala. Znao sam se probuditi na stepenicama ili u kupaonici, a da nisam uopće imao pojma kako sam tu došao", prisjetio se. 

I danas polazi na sastanke liječenih ovisnika, a vjeruje da je uštedio oko 230 tisuća kuna time što novac više ne troši na alkohol. Onima koji se osjećaju kao da dotiču dno savjetuje: "Obratite se osobi od povjerenja. Članu obitelji, prijatelju, kolegi s posla,… Bilo kome. Samo im recite da trebate pomoć i pokušajte."

Pročitajte više