Pet efikasnih trikova uz koje ćete napokon doći do isklesanog trbuha iz snova

Vjerojatno nema žene koja barem jednom nije poželjela imati savršeno isklesan trbuh i te neuhvatljive trbušnjake. Zato bi vas mogla razočarati informacija kako će to za većinu ljudi biti gotovo pa nedostižno i definitivno dugoročno neodrživo. Ipak, postoje načini uz pomoć kojih možete oblikovati svoje trbušne mišiće i smanjiti postotak tjelesne masti kako bi oni bili vidljivi.

1. Povećajte kardio aktivnost

Aerobna tjelovježba odličan je način sagorijevanja masti, a upravo to želite napraviti kako bi vaši trbušni mišići došli do izražaja. Kada dosljedno radite kardio kao dio fitness rutine, a uz to se fokusirate na izgradnju mišića trupa, počet ćete primjećivati ​​promjenu sastava vašeg tijela i više tonusa i definicije od glave do pete - uključujući i trbušnjake.

2. Uključite HIIT treninge

HIIT je skraćenica za intervalni trening visokog intenziteta i možda je najbrži način za postizanje trbušnjaka. To je zato što ta tehnika fitnessa kombinira kardio i trening snage u jednom brzom, učinkovitom treningu koji prilično ubrzava otkucaje vašeg srca. Primjer jednog HIIT treninga pogledajte u videu.

3. Jedite više proteina

Ako ste već aktivni, vjerojatno ste čuli da su proteini važan dio procesa oporavka između treninga jer pomažu vašim mišićima da se ponovo izgrade i ojačaju. Ali jeste li znali da vam povećanje unosa proteina također može pomoći u promjeni sastava tijela i smanjenju tjelesne masnoće?

4. Pijte dovoljno vode

Održavanje hidratacije nije korisno samo za vašu kožu i organizam u cijelosti već i neka istraživanja sugeriraju da vam to zapravo može pomoći da sagorite više kalorija i izgubite više masnog tkiva.

5. Smanjite unos šećera i prerađene hrane

Sjećate li se one priče iz djetinjstva o skakavcu koji je imao tek toliko da preživi i mravu koji je gomilao sve što je mogao da sačuva za budućnost? Vaše tijelo je zapravo mrav iz te bajke. Pohranjuje sav višak goriva iz hrane koju ne sagorijeva odmah kao masnoću.

Ovaj je proces posebno izražen kad je u pitanju hrana bogata šećerom - slatkiši, grickalice, pa čak i pića - poput zaslađenih i gaziranih sokova i alkohola.

Dakle, njihova umjerena konzumacija ključna je ako želite otkriti kako izgubiti masno tkivo i dobiti vidljive mišiće.

Pročitajte više