Tajna najmekših muffina krije se u ovom sastojku koji sigurno imate u smočnici

Foto: Shutterstock

KADA nam se jede nešto slatko, a ne provodi nam se puno vremena u kuhinji, izbor često padne na muffine. Brzo se smiksaju, uliju u kalupe i ispeku, a može im se dodati svašta - od komadića čokolade do voća.

Ispeći muffine zaista ne može biti jednostavnije, no ne ispadnu uvijek onako sočni i mekani koliko bismo možda htjeli. Barem do sada nisu jer smo nedavno otkrili trik uz koji, osim što će se muffini ravnomjernije ispeći, bit će najmekši i najsočniji i odsad ćemo ga svaki put primjenjivati. A bit će vam potrebna jedna namirnica koju sigurno imate u smočnici. 

Tajna je u - riži

Jedna TikTok korisnica podijelila je super video u kojem posipa nekuhanu rižu na dno svojih kalupa za muffine prije nego što u njih stavi papirnate košarice i zatim smjesu za muffine. Zašto rižu, sigurno se pitate.

@kalejunkie I was seriously today years old #muffins #bakingtips #kitchentips #didyouknow #bakingtiktok ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Pa, ova tiktokerica tvrdi da riža upija višak masnoće i vlage te su zahvaljujući njoj muffini pahuljastiji, mekši i ravnomjernije pečeni. Osim toga, zahvaljujući ovom triku lakše ćete izvući muffine iz košarica i više vam sigurno neće zagorjeti i zalijepiti se za njih.

Ovaj trik definitivno morate isprobati kada budete idući put pravili muffine pa evo nekoliko odličnih recepata za one najfinije.

Mramorni muffini

Muffini s cimetom

Muffini s orasima i medom

Banana muffini

Muffini od naranče i svježeg sira

Muffini s jabukama i krem sirom

Prazni muffini

Muffini s komadićima čokolade

Muffini s borovnicama

Muffini od bundeve

Pročitajte više