Zbog ovog videa ljudi pišu da više nikad neće jesti brokulu, no treba je samo oprati

Foto: Shutterstock

KOLIKO je važno prati voće i povrće prije konzumiranja? Čini se da je vrlo važno, a jedan je tiktoker podijelio razlog zašto biste povrće uvijek trebali prati prije kuhanja. U pitanju je brokula, a razlog bi vas mogao zapanjiti.

Brokula je jedno od najpopularnijih povrća jer je toliko jednostavna za pripremiti i odlično se slaže uz mnoga jela. Prepuna je vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa i pomaže u jačanju imunološkog sustava, no prije jela morate ju oprati.

Naime, spomenuti tiktoker stavio je cvijet brokule iznad tanjura, a kada je s njime udario po tanjuru, iz njega je ispala gomila sićušnih bubica, što je šokiralo mnoge njegove pratitelje, a mnogi od njih su pisali da više nikada neće ni taknuti brokulu.

"Više nikad neću jesti brokulu"

"Odbijam jesti svježu brokulu jer, čak i nakon čišćenja, kukci su posvuda. Jedem samo smrznutu brokulu", napisala je jedna korisnica, a svi drugi korisnici složili su se s time da brokulu obavezno treba oprati prije kuhanja i konzumiranja. 

@andrelifehack Broccoli 🤢#andreiemelianov #lifehack #andrelifehack #lifehacks ♬ оригинальный звук - This is hack

"Ovo je razlog zašto perem svoje povrće i voće u sodi bikarboni i octu", napisao je drugi korisnik. Jedna je korisnica napisala da brokulu obično ostavi u octu i soli oko pet minuta, a druga je napisala da svako povrće prije konzumiranja opere u hladnoj vodi, a zatim ga stavi u zdjelu s vodom i solju i ostavi oko 10 minuta.

Kako pravilno skuhati brokulu?

Na taj će način svi neželjeni "gosti" iz brokule nestati, a ako ju želite pravilno skuhati i pritom uštedjeti na vremenu, ne trebate ju rezati prije kuhanja, već ju kuhati cijelu. Brokulu jednostavno stavite u lonac s kipućom vodom, s cvjetovima prema dolje, a nakon desetak minuta izvadite ju iz vode i cvjetovi će biti toliko omekšali da će sami otpadati s brokule i tako vas spasiti od dosadnog rezanja.

@myrealfood_uk Did you know about this life hack for cooking broccoli? And don’t let the trunk go to waste👀🥦 #broccoli #lifehack #cookinghack #kitchentips #broccolilover #healthyeating #myrealfood ♬ original sound - 44audi0s

Ova je tiktokerica pokazala i što napraviti sa stabljikom brokule, a nakon što se pravilno opere i skuha brokula je sasvim sigurna za konzumiranje. Ako ćete ju pripremati, obavezno isprobajte jedan od ovih odličnih recepata s brokulom za doručak, ručak i večeru

Pročitajte više