Zimski vašar i Čvarakfest ovog vikenda u Baranji

Foto: Facebook/visitbaranja

ČVARAKFEST je natjecanje u topljenju čvaraka koje se od 2009. godine održava u baranjskom etnoselu Karancu. Karanac se nalazi tridesetak kilometara od Osijeka i u njemu se više puta godišnje održava prodajni Etno sajam na kojem baranjski i slavonski OPG-ovi nude tradicionalne proizvode, poput kulena, slanine, kobasica, šunke, vina, rakije, sireva, peciva, kolača i meda.

Zimsko izdanje sajma je poznato kao Zimski vašar, a i ove će ga godine na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata pratiti veliko natjecanje u pravljenju čvaraka. Čvarakfest je odličan dodatak simpatičnom tradicijskom sajmištu, kakvih u Hrvatskoj nije ostalo još puno i posjetitelji će vruće čvarke moći degustirati u velikim količinama.

Pobjednik natjecanja osvaja titulu Čvarak Majstora, a na Vašaru će se moći kušati i ostali prepoznatljivi specijaliteti toga kraja, kao što su čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovina, pečene kobasice i šaran u rašljama. Događanje počinje u subotu 26.11. u 9:00 sati, a proglašenje Čvarak Majstora je najavljeno za 12:00 sati.

Pročitajte više