Roditelji na Facebooku: Da ili ne?

Foto: Education Database Online/Mashable

JESTE li prijatelji sa svojim roditeljima na Facebooku?

Iako u takvim trendovima, u ovom slučaju srećom, kasnimo za svijetom, rastuće brojke "roditelja korisnika Facebooka" u SAD-u proteklih su godina iznimno narasle pa istu situaciju uskoro možemo očekivati i kod nas. I iako kod nas sigurno nije u pitanju 72 posto, što je postotak mama na Facebooku u Americi, neki od vas sigurno su se dosad već susreli sa situacijom u kojoj vam zahtjev za prijateljstvo stiže od roditelja ili čak baka i djedova.

Davno su prošla vremena kad je Facebook bio rezerviran samo za studente i činjenica da se i naši roditelji imaju želju družiti s ljudima na ovoj društvenoj mreži nešto je što ćemo jednostavno morati "preboljeti". A prema podacima koje je omogućio Education Database Online, čak 50 posto njih to čini kako pratili što njihova djeca rade.

Osim toga, čak 43 posto onih koji su se pridružili Facebooku svakodnevno provjerava profile svoje djece, a pritom najviše pažnje obraćaju na statuse i fotografije na kojima ste označeni te na ono što vam vaši prijatelji "ostavljaju" na Zidu, prenosi Mashable. Zanimljiv je podatak i da, vjerojatno nešto manje nego u stvarno životu, trećina tinejdžera priznaje da ih je sram njihovih roditelja na Fejsu, a 30 posto bi ih "odfrendilo".



 

Pročitajte više