Brak zaista može uništiti vašu vezu, postoji nekoliko razloga zašto

Screenshot: YouTube

BRAK zaista može uništiti vašu vezu, tvrdi stručnjakinja Deborah Sandella, i to iz nekoliko razloga.

"Na početku veze postoji kemija i zaljubljenost te zbog toga pokazujemo samo svoje najbolje karakteristike. To nas neko vrijeme sprječava i da govorimo o svojim osjećajima", izjavila je za Elite Daily.

Ljudi na početku veze nisu pretjerano iskreni jer se pokušavaju prikazati u najboljem svjetlu.  No, kada se zaljubljenost pretvori u dugoročnu ljubav, oba partnera se opuste i pokažu svoje pravo lice i emocije. Tada iz faze medenog mjeseca par prelazi u, kako Sandella to zove, fazu arsenala potisnutih osjećaja.

Ako su negativne emocije bile predugo potisnute, to može pojačati kasnije sukobe s partnerom jer će sve ono što vas ljuti napokon izaći na površinu.

Da biste ovo izbjegli, Sandella savjetuje da supružnici sudjeluju u zajedničkim aktivnostima, da stalno stvaraju nove situacije u kojima će se zaljubiti jedno u drugo te da redovito razgovaraju o svemu što ih muči.

Bitna stavka u braku je i novac. Zato Sandella savjetuje da par prije stupanja u brak raspravi o svojoj financijskoj situaciji. "Ne vidim brak kao romantičnu odluku, već kao doživotnu", kaže ona.

Mnogo njezinih klijenata ulazi u brak iz pogrešnih razloga. Vjenčaju se jer misle da je to logičan korak naprijed ili zato da se izvuku iz neke neugodne situacije. Sve to dovodi do kasnijih problema u vezi.

Također, mnogima problem stvara i zavjet da će s partnerom nakon vjenčanja ostati do kraja života pa zbog toga osjećaju velik pritisak, što na kraju rezultira nezadovoljstvom.

"U braku se ne radi o tome da pronađete pravu osobu, već da postanete prava osoba da možete raditi na toj vezi", zaključuje.

Pročitajte više