Dobri duh Zagreba treba vašu pomoć: Bolestan je i nema novca ni za hranu

Screenshot: HRT

LEGENDARNI zagrebački zabavljač Giovanni urezao se u sjećanje Zagrepčanima, ali i turistima. Taj vedri duh Zagreba danas treba našu pomoć.

"Pošto mi je premala mirovina, nije dostatna za život, bavim se honorarnim poslom, održavanjem staklenih površina. Ako mogu reći, nema objekta gdje nisam prao", rekao je za HRT.

Narušeno zdravlje i mala mirovina ovog su legendarnog zabavljača s tisuću lica, koji je bio "nogometni izbornik" i "pilot", doveli na rub egzistencije. Stoga su njegovi prijatelji pokrenuli humanitarnu akciju.

"Odlučio sam s prijateljima pokrenuti akciju za Giovannija, da dočeka proljeće, da bude bolje i da ponovno izmamio smiješak na njegovom licu, jer je depresivan i nije to više taj Giovanni", rekao je Tomislav Tomašević, administrator Facebook grupe "Osamdesete u Zagrebu".

Humanitarna akcija traje do 31. siječnja, a informacije o tome kako pomoći Giovanniju možete dobiti na Facebook stranicama "Zakaj volim Zagreb" i "Osamdesete u Zagrebu". 

Akcija za Giovannija

Giovanni, legendarni gradski zabavljač, urezao se u pamćenje brojnim Zagrepčanima, ali i turistima. Zovemo ga Vedri duh Zagreba, a na terase kafića dolazio je i bez poziva. Nekima je smetao, neke uveseljavao; ali i zimi i ljeti bio je tu. Danas - treba našu pomoć.

Posted by Zagrebačka panorama on 25. siječnja 2016

Pročitajte više