"Dosjei X" ponovno na velikom platnu

Kreatori nekad iznimno popularnih "Dosjea X", Chris Carter i Frank Spotnitz, prionuli su na pisanje scenarija za novi film o agentima FBI-ja koji istražuju neobične pojave, a u stvaranju priče pridružio im se i David Duchovny.

Bivši, a očito i budući agent Fox Mulder oduševljen je što se, nakon gotovo deset godina, ponovno pokrenula priča koja je svojedobno zainteresirala TV gledatelje i postala jednom od najpopularnijih serija u povijesti televizije.

"Gillian i ja želimo sudjelovati u ovom filmu. Zaboravili smo zašto mrzimo jedni druge, u sjećanju su nam samo dobre stvari pa smo sretni što se vraćamo na set", kroz šalu govori Duchovny i najavljuje da bi se film u kinima diljem svijeta trebao pojaviti do kraja 2008. godine.

Kostur priče za drugi cjelovečernji film o događajima na rubu znanosti nastao je prije nekoliko godina, no film nije prešao u drugu fazu jer je Gillian Anderson, odnosno agentica Scully, odbila sudjelovati u njemu. "Tada je bila zauzeta majčinstvom, nije se radilo o nikakvoj averziji prema seriji", demantira Duchovny navode da Anderson nije htjela snimati jer se posvađala s nadređenima.

D.K.

Pročitajte više