Kraljica obožava gledati seriju o svom životu, ali ova scena ju je razbjesnila

Screenshot: Youtube

SERIJA The Crown koja se bavi životom kraljice Elizabete, privukla je mnoge fanove, pa čak i samu kraljicu. Kako su članovi kraljevske obitelji otkrili, Elizabeta sa zanimanjem prati seriju o sebi i "veliki je fan", no jedna ju je scena prilično razljutila. 

Problematična se pokazala deveta epizoda druge sezone serije u kojoj princ Charles kreće u školu Gordonstoun koju je pohađao i njegov otac Phillip (iako je kraljica željela da ide u Eton). Kraljicu je razljutila scena u kojoj Phillip (kojeg je u seriji glumio slavni engleski glumac Matt Smith) oštro razgovara s mladim Charlesom koji plače jer ga kolege u školi maltretiraju, a u jednom ga trenu čak nazove "prokletim slabićem", piše Harper's Bazaar. 

Kraljica se jako uznemirila gledajući ovu scenu jer smatra da će mnogi gledatelji povjerovati da se to uistinu dogodilo, iako ona tvrdi da to nije istina. 

"Kraljica je svjesna da većina gledatelja ovu seriju smatra realističnim prikazom života kraljevske obitelji i da se to neće promijeniti. Bila je zaista uznemirena zbog načina na koji su pokazali princa Phillipa kao oca koji je potpuno neosjetljiv na probleme svog sina. Osobito joj je zasmetala scena u kojoj Philip ne pokazuje ni malo suosjećanja za Charlesa. To se nikad nije dogodilo", rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji. 

Epizoda se koncentrira na muke mladog Charlesa koji se u školi bori s fizičkim aktivnostima, hladnom spavaonicom i neprijateljski nastrojenim kolegama koji ga stalno gnjave. 

Povjesničar Robert Lacey tvrdi da je Philipova odluka da Charlesa pošalje u svoju nekadašnju školu bila dobar potez. 

"Philip je opisan kao okrutan jer ga tjera tamo, no učinio je to iz najbolje namjere. I sam je prošao ovu tešku školu, no smatrao je da ga je to iskustvo učinilo boljim", tvrdi on. 

Charles je i sam u nekoliko navrata progovorio o svom iskustvu tijekom školovanja, piše Express. 

"Bilo je teško jer se od vas zahtijevalo više truda nego u ostalim školama, psihički i fizički, no puno toga sam naučio", rekao je. 

Iako je u početku odbijala gledati seriju, kraljica je popustila na nagovor svog sina vojvode od Wessexa i njegove supruge, a princeza Eugenie je otkrila da se kraljici na kraju jako svidjela serija. 

Pročitajte više