Legendarni mjuzikl "Fantom iz opere" dobiva nastavak?

NAJPOZNATIJI i najkontravezniji skladatelj mjuzikala Andrew Lloyd Webber najavio je nastavak "Fantoma iz opere", mjuzikla koji se može pohvaliti najdužim stažem na daskama Broadwaya. Višestruki dobitnik glazbene nagrade Tony rekao je: "Danas sam odlučio napisati nastavak 'Fantoma iz Opere'. Nakon susreta sa nekoliko prijatelja shvatio sam da je to uistinu dobra ideja... Bit će mi velik izazov raditi na nastavku tako uzbudljivog djela. Samo vam mogu otkrit da će set biti postavljen u New Yorku."

Nije želio komentirati nagađanja o tome da bi se budući mjuzikl mogao zvati "Brodvejski fantom", no novinarima je otkrio kako bi u glavnoj ulozi rado vidio Sarah Brightman, pjevačicu iznimnih glasovnih mogućnosti koja se proslavila upravo glavnom ulogom njegovom mjuziklu. Sarah je, inače, Weberova bivša supruga.

Autor glazbe za 17 mjuzikala, dobitnik sedam kazališnih nagrada Tony, tri Grammyja, jednog Oscara, Zlatnog globusa i mnoštva drugih američkih i britanskih nagrada i priznanja, 58-godišnji Andrew Lloyd Webber i dalje ruši sve pred sobom. Na dodjeli kazališnih nagrada Olivier u Londonu, dobio je posebnu nagradu za doprinos kazališnoj umjetnosti.

“Niti jedna kazališna ličnost u posljednjih dvadeset godina nije tako djelovala na ukus publike kao što je Andrew Lloyd Webber, i to ne samo na ukus američke ili britanske publike, već cijeloga svijeta”, napisao je David Richards u New York Timesu.

"Fantom" je od svoje premijere u Londonu u listopadu 1986. godine, preko svoje njujorške premijere u siječnju 1988. godine, bio i ostao fenomen, a njegova dugovječnost, glazbena suptilnost i impozantne izvedbe diljem svijeta osigurale su mu status jednog od najboljih mjuzikala svih vremena. Od svoje praizvedbe na Broadwayu, "Fantom" je zaradio približno 600 milijuna dolara, čime je postavio još jedan rekord, a samo u New Yorku dosad ga je vidjelo oko 11 milijuna posjetitelja. Na svjetskoj razini "Fantom" je zaradio oko 3,2 milijarde dolara, čime je pretekao ne samo sve predstave u povijesti kazališta, nego i blockbuster filmove poput "Titanica" i "Gospodara prstenova".

P.S.

Pročitajte više