Lidija Bačić: Cura sam sa stavom pa je moju karijeru zaobišao šovinizam

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

LIDIJA BAČIĆ progovorila je o seksizmu u industriji te zaključila da je nju kroz život zaobišao. Kaže i da misli da je ne smatraju "pjevačicom lakih nota".

"Ja to 'pjevačica lakih nota' baš i nisam primijetila uz moje ime. Ja jesam pjevala i klapske pjesme, i poskočice, i rock, i osvajala nagrade za najbolji vokal, ali govorimo o prošlom vremenu. Već godinama snimam, uglavnom, klasični hrvatski pop. Neka ljubav nova, Solo, i Prokleto dobro ljubiš su čisti pop. Najveća predrasuda koju sam čula o sebi je da sam umišljena, a svi koji me upoznaju kažu da sam prenormalna, pozitivna i uvijek nasmijana, kao i da imam lijep osmijeh. Seksizam je prilično prisutan u društvu. Srećom, cura sam sa stavom i sigurna u sebe pa je moju karijeru i život zaobišao klasični seksizam", rekla je u intervjuu za Glas Slavonije.

"Rekla bih da je moj put tek počeo. Mislim da će se moja karijera moći rezimirati tek za 20-ak godina. Karijere pjevača su dugotrajne, od Olivera preko Josipe i Tereze... Čeka me još puno albuma, a sve vas očekuje puno mojih pjesama. Ponosna sam na to što sam sve u karijeri napravila sama, bez glazbenih mecena, čime je moj put još vrjedniji! Ne žalim ni za čim, sve u glazbi vidim kao zadovoljstvo jer radim posao koji volim", zaključila je.

Pročitajte više