Lijepe djevojke vrućine preživljavaju uz kupanje i sladolede

PONOVNO su zavladale ljetne vrućine. Sretnici na Jadranu hlade se u moru, a kontinentalci u rijekama, bazenima i fontanama te ližući sladolede. Na zadarskim Kolovarama pažnju je plijenila i jedna vesela Slavonka, Vukovarci se hlade skokovima u rijeku, Zagrepčanke boju hvataju na bazenu na Šalati, a neki od zagrebačkih klinaca osvježenje su potražili u fontanama na Zrinjevcu i Tomislavcu. U Šibeniku je temperatura zraka dosegla čak 44 stupnja Celzijeva.

U Splitu su ljetne vrućine na plažu izmamile brojne kupače. U gradu pod Marjanom živa na termometru je premašila 30 stupnjeva u hladu, na suncu se popela i preko 40, a temperatura mora iznosi oko 24 stupnja Celzijevih. Osim Splićana, u moru i suncu uživaju i brojni turisti koji su pristigli u grad, a koje ni žarke sunčeve zrake ne sprečavaju u ljetnim radostima pa su mnogi od njih poprimili crvenu "boju rakova".

Vrućine i tijekom vikenda

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će vrijeme biti sunčano, uz malo oblaka. Puhat će slab do umjeren, u sjeverozapadnom području i gorju većinom umjeren i jak jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu slabo i umjereno, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura će iznositi između 30 i 35, a na srednjem i južnom Jadranu te uz zapadnu obalu Istre od 26 do 31°C.

Sutra će biti sunčano, uz slab razvoj oblaka. Vjetar će biti slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo. U kopnenom području vruće, ponegdje i vrlo vruće, a na Jadranu vrlo toplo. Jutarnja temperatura će iznositi od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna od 32 do 36, u Gorskom kotaru, Lici i na Jadranu između 26 i 31°C.

Pročitajte više