Nakon goleme investicije Rimac objavio mem: "Prosječni hrvatski stručnjak za..."

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Facebook

NAKON što je objavljeno da je Rimac Grupa prikupila 500 milijuna eura investicija starih i novih ulagača, Mate Rimac na Facebooku je objavio mem.

"Prosječni hrvatski stručnjak za nogomet/covid/rat/investicije/financije", stoji u memu pa zatim komentar: "Svi mi financiramo Rimca, živi od državnih poticaja." 

Uz to je Rimac dodao graf s podacima o investicijama koje je prikupila Rimac Grupa, u usporedbi s državnim i EU poticajima. "Morao sam...", dodao je u opisu mema.

Tržišna vrijednost tvrtke premašuje 2 milijarde eura

Podsjećamo, Rimac Grupa je u zadnjem krugu investicija prikupila 500 milijuna eura, priopćeno je iz kompanije. Time tržišna vrijednost tvrtke premašuje 2 milijarde eura. Novi ulagači su svjetski poznate kompanije SoftBank i Goldman Sachs. Dosadašnji ulagači Porsche i InvestiIndustrial sudjelovali su i u ovom krugu investicija.

Goldman Sachs je poznata američka investicijska banka s više od 150 godina povijesti, a SoftBank je japanska multinacionalna korporacija fokusirana na investiranje u tehnološkom sektoru. Obje kompanije su zvučna investicijska imena koja nose i određeni prestiž.

Svježi kapital bit će iskorišten za nastavak rasta tvrtke, povećanje proizvodnog kapaciteta i dodatno zapošljavanje, navodi se u priopćenju Rimac Grupe.

Pročitajte više