PT Cruiser Cabrio spreman

PT CRUISER je jedan od rijetkih modela s američkim pedigreom, koji su u Europi naišli na plodno tlo. Više od 30.000 prodanih jedinica izvan SAD-a pokazuje da američki retro-mobil po popularnost ne zaostaje previše za trendovskim modelima kao što su Mini i VW Beetle.

Na nekoliko proteklih salona Chrysler je predstavljao PT Cruiser u toples izvedbi i osluškivao bilo javnosti.

Veliki interes koji je izazvala studija, natjerao je Chrysler-ovce da ubrzaju projekt i što prije lansiraju otvoreni model na tržište. Posljednje vijesti spominju početak iduće godine kao termin premijere nove izvedbe.

Prve službene fotografije potvrđuju najavljeno. Klasičan platneni krov pokretan elektromotorima skriva mjesto za četiri osobe.

Gubitak drugog para vrata rezultirao je produljenjem prednjih vrata, čime je olakšan pristup stražnjoj klupi. Izmjene unutrašnjosti su minimalne, tek podatak o višem položaju stražnjih sjedala.

Međutim, uz nedvojbeno atraktivan izgled, PT Cruiser ima još jednu prednost nad rivalima, a to je izdašna ponuda prtljažnog prostora.

Iako je obujam prtljažnika nepoznat, u Chrysleru tvrde da je dovoljno velik da prihvati prtljagu svih putnika, dakle njih četvero.

Kao i kod "obične" izvedbe, i izvedba bez krova će biti dostupna u dvije benzinske (1.6/116 KS, 2.0/141 KS) i jednoj dizelskoj (2.2/121 KS).

Kad su u pitanju cijene, one nisu skočile nebu pod oblake, Najavljeno je da bi najjeftinija izvedba cabrio-cruisera trebala stajati oko 22.000 eura.

Pročitajte više