RTL predstavio Hrvatsku kao raj za milijunaše

NAŠA ministrica turizma trebala bi dobro počastiti ekipu poznate televizijske postaje koja je puni sat vremena hvalila našu zemlju u emisiji "Life".

Tako smo dobili neprocjenjivo vrijednu reklamu jer su RTL-ovci snimili i emitirali samo ono što je pohvalno i čarobno.

Kako bi privukla pažnju gledatelja emisija je počela prikazivanjem rada erotskog fotografa koji je prsatu Marinu snimao golišavu na prekrasnim lokacijama u Dubrovniku i Cavtatu.

Nakon toga plavokosa reporterka Petra obišla je znamenitosti Dubrovnika i završila u restoranu s našim čuvenim kamenicama koje je tamo nedavno jela i princeza Carolina od Monaca i to po smiješnoj cijeni za bogataše od 5 eura za 3 velika sočna komada.

Put plavušu nakon toga vodi na Hvar u goste talijanskom milijunašu Ricardu Mazzucchelliju, bivšem mužu Ivane Trump, koji je tamo uz obalu kupio ogromni posjed od 600 kvadratnih metara i u vlastitoj uvali izgradio predivnu vilu u koju mu svojim jahtama stižu slavni i bogati poput princa Charlesa.

On je objasnio kako je proputovao cijeli svijet i vidio mnogo krasnih mjesta, ali je Hvar jedinstven jer "lijepo je i na Aljasci, ali se tamo ne može kupati".

Svoje goste iz jet seta odveo je u super disco gdje konobari rade svjetski show žongliranjem s flašama i paljenjem šanka.

Posjet Splitu ograničio se na veliku kuću u izgradnji ispred koje je na panou kao investitor naveden naš slavni tenisač Goran Ivanišević koji je očito i dobar poslovni čovjek.

Prikazana je i njegova prekrasna vila s bazenom i prišapnuto je da istu takvu želi Michael Schummacher što će ga stajati 10 milijuna eura kao prava jeftinoća za skupo zapadnoeuropsko tržište.

Reporterka nakon toga stiže u Zagreb koji predstavlja kao idealan shopping centar u kojem se mogu prilično jeftino kupiti originalne cipele talijanskih dizajnera, a reportažu od desetak minuta posvećuje Zlatku Penaviću koji je zaradio milijune prodajom kravata od kojih se neke prodaju u Japanu po 500 dolara.

Ekipa iz unutrašnjosti odlazi na Brijune gdje prikazuje predivni park s egzotičnim životinjama i Titove fotke sa slavnim osobama poput Elizabeth Taylor i Fidela Castra i propagira boravak u njegovoj vili po samo 2.000 eura za noć.

Petra se još vozila na najvećem jedrenjaku na Mediteranu kojeg je prije 5 godina u Puli napravio njemački milijunaš sa zlatnim pipama u kupaonicama i sada njime krstari Jadranom.

Njemu bi Račan i Mesić trebali podići spomenik jer je pred kamerama nahvalio novu vlast "koja je omogućila da tu sada dolaze bogataši s ogromnim jahtama."


Cijeli dojam emisije malo je pokvario kraj u kojem su isprepadali neugledne djevojke u Dubrovniku pitanjem bi li se slikale nage, ali je bilo očito da je riječ o strankinjama koje su odgovarale "nisam odavde".

Da su reporteri zaustavili neku od naših ljepotica ona bi sigurno pristala na golišavo slikanje "ako je to u interesu gladne djece i očuvanja mira u svijetu".

Gledateljima je na kraju postavljeno i "teško" nagradno pitanje da li se Dubrovnik nalazi u Hrvatskoj ili Španjolskoj.

Pročitajte više