Splićani tvrde da je ovdje burek top. Provjerili smo, evo dojmova

Foto: Index

VOLITE burek, to znamo, bilo da je sa sirom, mesom, pa čak i špinatom ili jabukom. One po Zagrebu prošli smo uzduž i poprijeko pa ne nema smisla da i dalje lupamo po njima kad bureka ima i po drugim gradovima, a eto nas sada u Splitu, i to u pekari koja, kako čujemo, desetljećima okuplja ljubitelje ove balkansko-turske ulične delicije, a vrlo često nakon napornih večeri provedenih po tamošnjim kafićima. 

Lokal ST Burek nalazi se na adresi Domaldova ulica 13 i postoji od 1983. godine. U vitrini ima svega, od krafni do kroasana i hrenovki u tijestu, a od bureka tu su oni s mesom, sirom, krumpirom i špinatom. Otvoreni su svaki dan od 7:30 do 23, jedino nedjeljom otvaraju malo kasnije, odnosno u 8.

@index.hr Gdje je najbolji burek u Splitu? #split #burek #food #foodie #indexhr #zagreb #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok #indexfood #croatia ♬ original sound - Index.hr

Što smo probali

Isprobali smo burek s mesom i burek sa sirom.

Burek s mesom košta 3 eura i bio je hrskav, nije bio previše mastan, ali nedostajalo mu je malo soli i okusa. Burek sa sirom košta 2.50 eura i bio je sočniji, ali isto mu je nedostajalo malo soli. Bio je mekši i lakše se rezao od onog s mesom. Uz oba smo pili i jogurt.

I, kakvi su dojmovi ako uspoređujemo sa Zagrebom? Moramo priznati da nam je i dalje na prvom mjestu Vrući burek na tržnici Kvatrić u Zagrebu. Splitski burek ipak nam nije bio dovoljno slan i začinjen.

>> "Najbolji burek u životu", pisali smo prije 2 godine. Provjerili smo kakav je sad

Gdje je vama najbolji burek u Splitu, da probamo i taj? Pišite nam u komentarima.

Pročitajte više