Tragedije online šopinga: 16 puta mu dostavili krivu pošiljku, internet se ruga

Foto: Twitter

NIJE neuobičajeno da internetska kupovina može poći po zlu, ali jedan bizaran slučaj narudžbe preko Amazona nasmijao je internet i postao viralni hit. Muškarac Dave Meslin podijelio je svoje iskustvo na Twitter profilu, koje pomalo nalikuje radnji iz filma Beskrajni dan u kojemu se meteorolog Phil Connors svaki dan budi i iznova proživljava jedan te isti dan. U Meslinovom slučaju, radilo se o pokušaju narudžbe kutije pune kutija, ali mu je umjesto toga na adresu stigla kriva pošiljka - i to nekoliko puta zaredom.

"Prije tri tjedna naručio sam kutiju punu kutija, točnije 25 kartonskih kutija unutar jedne, preko kanadskog Amazona", započeo je s prepričavanjem Meslin.

"Kada mi je pošiljka stigla na vrata, umjesto kutije pune kutijama, dobio sam kutiju s vrećicama čokoladnih granola."

"Bio sam frustriran, ali sam bio svjestan da se pogreške događaju pa sam otišao na stranicu Amazona i vidio da mogu krivu pošiljku vratiti potpuno besplatno. Kliknuo sam na gumb Pogrešno isporučena pošiljka i zamolio ih da mi pošalju ono što sam naručio", nastavio je ogorčeni Meslin.

Otkrio je kako mu se nakon nekoliko dana na vratima ponovno pojavila ista pogrešna pošiljka. Opet je, umjesto kutije pune kutija, dobio vrećice čokoladnih granola.

"I tu sam pošiljku morao poslati natrag te sam zatražio povrat novca. Mislio sam da je problem bio u narudžbi pa sam htio naručiti ono što sam želio iznova. Mislio sam da u drugom svježem pokušaju neće biti problema", rekao je i priznao da se prevario.

Ovaj put na vrata mu nisu stigle čokoladne granole, već kutija puna Harry Potter podmetača za čaše.

Meslin je priznao kako je iz neobjašnjivog razloga ponovno zamolio Amazon da mu pošalju ispravnu pošiljku, ali su mu oni ponovno poslali kutiju čokoladnih granola. Rekao je i kako je naposljetku shvatio u čemu je problem.

"Tvrtka koja proizvodi granole i tvrtka koja proizvodi Harry Potter podmetače naručuju kutije od istog proizvođača od kojeg sam naručio i ja i u njih pakiraju svoje proizvode koje zatim šalju naručiteljima, a skeneri bar kodova na Amazonu očito registriraju sve kutije od tog proizvođača, nebitno o kojoj se narudžbi radi. Tako da sam zapravo, svaki put kad bi mi stigla kriva pošiljka, dobio jednu ispravnu kutiju", objasnio je i dodao kako je razmišljao da napravi 25 narudžbi i dobije 25 potrebnih kutija, a čokoladne granole Amazonu pošalje natrag u vrećicama.

Nakon što je svoje bizarno iskustvo podijelio na svom profilu, tvrtka Amazon javila mu se s obećanjem da će mu ovaj put poslati ispravnu pošiljku. Meslin je bio skeptičan, ali su ga oni uvjerili da mu više neće raditi probleme. Povjerovao im je i ponovno naručio željene kutije.

"Još jedna kutija je stigla", napisao je uz fotografiju, pogađate, čokoladnih granola.

Meslin je otkrio da mu je na vrata došlo ukupno 12 kutija čokoladnih granola i 4 kutije Harry Potter podmetača.

"Mislim da ću ipak otići u trgovinu", zaključio je.

Internet se u kratkom roku počeo rugati s cijelom situacijom.

"Možda je trik u tome da naručiš čokoladne granole pa ti dođu kutije", "Mene zanima što se dogodi kada tvrtka Harry Potter podmetača naruči svoje kutije? Dobiju li i oni čokoladne granole?" "Mislim da ću i ja naručiti kutije jer jako volim čokoladne granole", "Granola se vraća kroz vrijeme", samo su neki od komentara.

 

Pročitajte više