Whitney Houston heroin opet zamijenila mikrofonom

TAMNOPUTA diva navodno je konačno "čista", pa ponovno kreće u osvajanje top lista i svjetskih pozornica, a veliki povratnički koncert održat će u Maleziji 1. prosinca. Osim toga, u pripremi je novi album na kojem surađuje s vodećim američkim glazbenim autorima i producentima - Cliveom Davisom, R Kellyjem, Johnom Legendom i brojnim drugim umjetnicima koji žele sudjelovati u njezinom spektakularnom povratku.

Proteklih nekoliko godina posrnula diva Whitney Houston provela je u sukobima s bivšim mužem Bobbyjem Brownom, a neko je vrijeme bila i na rehabilitaciji, Svjetski su mediji često objavljivali fotografije na kojima izgleda izmučeno i ne ostavlja dojam pjevačice koja je svojedobno osvajala Grammyje i imala višemilijunsku publiku diljem svijeta. Ipak, da su ti dani gotovi, Whitney je dala naslutiti videom na YouTubeu, u kojem najavljuje povratnički koncert u Kuala Lumpuru.

Na Fashion Rocksu, modno-glazbenom spektaklu održanom prošlog mjeseca u Londonu, Whitney Houston medijima je otkrila kako radi na novom albumu, i to s Cliveom Davisom, glazbenim mogulom na kojeg zvijezde računaju kad zbog droge ili nečeg drugog karijeru ostave po strani. "U glazbi uživam više nego ikad. Dugo nisam snimala, pa me veseli rad u studiju, a ideja imam za nekoliko albuma", otkrila je tada američka glazbena diva.

Ipak, Whitney je odavno izgubila kredibilitet kod nekoć vjerne publike - prije nekoliko godina, u jeku ovisnosti o heroinu, snimila je album tada također okarakteriziran kao "povratnički", no nije postigao značajne rezultate i aktualizirao je priču o njezinom nekad briljantnom glasu. Nove pjesme otkrile su, naime, kako se Whitney muči s visokim tonovima, tj. da je izgubila glas, no producenti koji su počeli raditi na njezinom novom albumu ističu kako je opet u formi - vokalno, fizički i psihički.

D.K.

Pročitajte više