Zbog 30 sekundi videa gost u splitskom hotelu osvojio nevjerojatnu nagradu

Foto: Press

OVOGODIŠNJA turistička sezona nadmašila je očekivanja i najvećih pesimista. Brojke turističkih dolazaka, noćenja i prihoda opasno su se približili 2019. godini, već zapisanoj kao rekordnoj za hrvatski turizam. 

U razloge zašto je naša turistička industrija prošla znatno bolje od većine destinacija u teškim vremenima za globalnu svjetsku turističku industriju, sada nećemo ulaziti. No, istina je da svi turistički djelatnici, vlasnici apartmana, hotela i drugi pružatelji turističkih usluga u Hrvatskoj mogu biti zahvalni na svakom domaćem i stranom državljaninu koji je ljeto odlučio provesti na našem dijelu Jadrana.

Jedan splitski hotel, točnije Marvie Hotel & Health, poznat i kao prvi zdravstveni hotel u Dalmaciji, odlučio je na velikodušan način iskazati zahvalnost svojim gostima što su ovo ljeto odabrali baš njih kao bazu za upoznavanje grada pod Marjanom i Dalmacije, pruživši im priliku osvojiti 10 godina besplatnih boravaka.

Neka vas titula prvog zdravstvenog hotela ne zavara, jer je Marvie svojim potezima pokazao da može biti pionir na različitim poljima. Osim što se unutar hotela pružaju zdravstvene usluge, između ostalih iz fizioterapije, estetske medicine i dermatologije, Marvie je među prvima u Hrvatskoj kreirao neodoljivu ponudu namijenjenu digitalnim nomadima u vidu dugoročnog smještaja uz 50% popusta tijekom cijele godine, otvorivši i coworking prostor za svoje goste, ali i sve online radnike u gradu, te omogućio plaćanje svojih usluga kriptovalutama u suradnji s hrvatskim fintech startupom PayCek. 

A ovog ljeta Marvie Hotel & Health otišao je i korak dalje, te je svim svojim gostima pružio priliku osvojiti 10 godina besplatnih boravaka, odnosno tri noćenja za dvije osobe svake godine u razdoblju od 2022. do 2032., i to sudjelujući u kreativnoj Instagram nagradnoj igri koju su lansirali 1. srpnja. 

Samo za goste hotela Marvie

Marvie Hotel & Health je nagradnu igru pod imenom Reel Story of Croatia namijenio isključivo svojim gostima s ciljem promoviranja ljepota naše zemlje. Zadatak je bio putem posljednjeg Instagram formata, Reel videa, ovjekovječiti najljepše trenutke svog ljetovanja u Hrvatskoj, a najbolji po izboru managementa hotela imao je priliku osvojiti desetljeće besplatnih boravaka u hotelu. 

Cilj ove igre nije bio zabilježiti trenutke boravka u hotelu i uživanja na rooftop bazenu s panoramskim pogledom na otoke, već suprotno - zabilježiti trenutke kupanja, obilazaka starih dalmatinskih gradova, nacionalnih parkova, predivnih plaža i ostalih povijesnih, kulturnih i prirodnih ljepota Hrvatske i to iz vlastite perspektive, isključivo putem smartphonea. 

Bilo je za očekivati da će gosti hotela Marvie objeručke prihvatiti izazov i krenuti sa snimanjem Reel videa. U tri mjeseca, koliko je trajala nagradna igra Reel Story of Croatia, gosti hotela snimili su na desetke Reel i video uradaka, a prilikom objavljivanja na svoje osobne Instagram profile koristili su hashtagove #reelstoryofcroatia i #marviehotel.  

Kako nam poručuju iz hotela cilj promocije Dalmacije i hrvatske obale je postignut - Reel uradci snimljeni od strane gostiju iz cijelog svijeta generirali su više od 150.000 pregleda.

Posebno je zanimljivo što je većina videa amaterske prirode, koji svojim organskim karakterom izlaze iz matrice već uobičajenih promotivnih materijala za promoviranje destinacija, te kao takvi privlače više pažnje i pregleda na društvenim mrežama. 

Zadovoljstvo rezultatima nije skrivala direktorica hotela Marvie Diana Rubić: 

“Izrazito nam je drago što su naši gosti prepoznali ideju i želju da im ovo ljeto učinimo posebnim. Uzvratili su nam odličnim video uradcima koji izvorno prikazuju ljepote Splita, Dalmacije i Hrvatske, zbog čega smo se još jednom zaljubili u našu prekrasnu zemlju. Ono što nas posebno veseli je što smo ovom igrom ispunili osnovni cilj, a to je promovirati cijelu destinaciju putem organskih video uradaka poslanih u svijet, pregledanih preko 150.000 puta. Vjerujemo da smo doprinijeli promociji Hrvatske, te se nadamo da je ovo samo početak jednog novog trenda kojem se mogu priključiti i svi subjekti te institucije koji imaju veze s turizmom.”

Valja spomenuti da video uradci s ljetnim prizorima destinacije, mora, obale, zalazaka sunca i Modre špilje na Biševu sada krase Instagram profil hotela Marvie.

Poznat je i sretnik koji će 10 godina besplatno ljetovati u hotelu Marvie 

Management Hotel nije imao lagan zadatak izabrati pobjednika, ali je na kraju desetljeće boravaka u hotelu svojim kreativnim Reelom odnio Britanac Patrick Whelan. 

Oduševljenom Britancu je na njegovu kućnu adresu u Londonu stigla i službena potvrda o osvojenoj nagradi, a pobjednički video u kojem je u svega 30 sekundi prenio svoje iskustvo i emociju boravka u Splitu i destinaciji možete vidjeti u nastavku.

Iako to nije bila prvobitna namjera, Marvie je odlučio dodijeliti i drugu nagradu gošći Aine Webster za njezin Reel i to u vidu tri besplatna noćenja u 2022. godini.

Hotel koji se definitivno izdvaja 

Digitalni nomadi, kriptovalute, zdravstvene usluge, neposredna blizina mora, sve to ovaj moderni splitski hotel izdvaja iz mnoštva hotela u Splitu, Dalmaciji, ali i Hrvatskoj, čemu dodatno ide u prilog i uspješno odrađena nagradna igra desetljeća - Reel Story of Croatia, s  kojom su uspješno promovirali destinaciju. Potezi poput ovoga definitivno pomiču granice i perspektive promocije turizma općenito, te unose živost i dašak svježine u hotelsku ponudu.

No, Marvie Hotel & Health ima primamljivu ponudu i u zimskom periodu, kako za strane tako i za domaće goste. Osim široke lepeze zdravstvenih usluga, Marvie je jedan od rijetkih hotela koji u svom zdravom Da’Mar restoranu nudi gluten-free kuhinju, pod vodstvom već poznatog gluten-free chefa Martina Grubiše, a gostima je stavljena na raspolaganje i usluga nutricionista koji vam mogu pomoći kreirati personalizirani jelovnik i način prehrane.

Split je uvijek inspirativna vikend destinacija, a ovaj hotel u gradu pod Marjanom u narednom periodu svojom Renevie wellness zonom s unutarnjim bazenom, saunama i prostorijama za masaže, coworking prostorom te gluten-free restoranom predstavlja odličnu bazu za zdravi odmor, a tko zna, možda osvojite i neku nevjerojatnu nagradu. 

Pročitajte više