Jessica Simpson progovorila o izazovima koje nosi roditeljstvo s troje djece

PRIJE godinu dana Jessica Simpson bila je trudna sa svojim trećim djetetom Birdie i ta trudnoća je bila sve samo ne lagana. No poznata pjevačica nije skrivala probleme i izazove s kojima se susretala, već ih je javno dijelila s pratiteljima na društvenim mrežama.

Danas, godinu dana nakon porođaja, pjevačica i glumica je o svojim iskustvima progovorila i u memoarima Open Book, otvoreno pišući o svim problemima majčinstva na koje je dosad naišla.

Njezina treća trudnoća bila je po mnogočemu drugačija od prve dvije. Najstariju kćer Maxwell, rođenu 2012. godine, i sina Acea, koji se rodio samo 14 mjeseci kasnije, Jessica je imala između 31. i 33. godine života. Ni te dvije trudnoće nisu bile iste jer je u prvoj prestala raditi i uživala u samom procesu, dok se u drugoj borila s promjenama na tijelu i skoro 40 kilograma viška koje je dobila u prvoj trudnoći. Zato je u drugoj trudnoći mnogo više pazila na izbor hrane i zdravlje.

Kao što je i objasnila u svojoj knjizi, Jessica je između druge i treće trudnoće prošla i kroz dosta teške životne procese. Prestala je piti i prošla program odvikavanja, krenula na terapije i, po vlastitim riječima, sazrela kao majka, osoba i profesionalna umjetnica.

''Birdie je bila trešnja na vrhu torte. Kada sam saznala da sam trudna, osjećala sam se kao da je to blagoslov od Boga, bilo je neočekivano i uzbudljivo. Iako sam bila na sredini pisanja knjige i u pripremama za izlazak novog albuma, sve sam pustila na stranu i posvetila se trudnoći. Istovremeno sam išla na terapije i malo skladala'', ispričala je Jessica za portal Motherly i dodala: ''S Birdie sam već bila i dosta starija (rodila ju je s 38 godina, op.a.). Iako je psihički trudnoća prošla super jer sam malo pisala knjigu, malo skladala i uživala, fizički sam jedva sve izdržala.''

Jessica je objasnila da je sva bila natečena, strašno teško se kretala, a najviše joj je pomoglo to što je s bližnjima sve prebacivala na šalu. Isto tako, osnažilo ju je partnerstvo s fundacijom Make-A-Wish koja pokušava pomoći djeci s teškim zdravstvenim dijagnozama i olakšati im liječenje i životne uvjete. I prije nego što je postala majka, bila je partnerica ove organizacije, ali otkako je dobila djecu, još je više posvećena humanitarnom radu.

''Kao majka sam empatična i imam puno suosjećanja s roditeljima koji imaju djecu s teškim bolestima. To slama srca i potencijalno razara obitelji, ali može biti i nešto što će vas još čvršće povezati. Da ja prolazim nešto takvo, apsolutno bih željela biti dio ove fundacije zato što vjerujem da u ovakvoj situaciji svaki roditelj želi djetetu pružiti sve što je moguće.''

 

Pročitajte više