Analitičar: Ljudi i dalje žele kupiti Yeezy tenisice, unatoč kontroverzama

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OSNIVAČ Yeezyja Kanye West možda je jedna od kontroverznijih osoba u modi, ali to nije spriječilo ljude da kupuju njegove tenisice, prema jednom analitičaru. Adidasovi nedavni Yeezy proizvodi brzo su se rasprodali i trenutno se prodaju za visoke cijene na tržištu preprodaje, prema Wedbush analitičaru Tomu Nikicu.

Lansiranja, koja su uključivala 12 pari tenisica, odvijala su se kroz dvodnevno razdoblje počevši od kraja svibnja, prenosi Footwear News.

"Čini se kao da potrošačka potražnja za ovim proizvodima još uvijek postoji, tako da bi adidas u najmanju ruku trebao moći prodati inventar koji je već postojao ​​kada su prekinuli partnerstvo s g. Westom", napisao je, dodajući da dok je ukupan broj pari bio relativno nizak, snažan odgovor kupaca sugerira da "potražnja za Yeezy proizvodima nije oslabljena".

Nakon službenog razlaza s Westom i njegovim brendom Yeezy u listopadu u svjetlu ponovljenih antisemitskih izjava, adidas je prošlog mjeseca najavio da će početi prodavati svoje postojeće Yeezy proizvode i donirati "značajan" dio prihoda organizacijama koje predstavljaju ljude koje su "povrijedili" Westovi komentari i ponašanje.

Google trendovi pokazuju porast interesa za Yeezyjem

Objava je uslijedila nakon što je adidas odvagao razne opcije što učiniti s preostalih 1.3 milijarde dolara (ili 1.2 milijarde eura) vrijednim Yeezy proizvodima. Nedavna lansiranja Yeezyja uključivala su postojeće dizajne s nekim novim bojama.

Nikic je citirao i podatke Google trenda koji pokazuju porast interesa za terminima adidas i Yeezy u posljednjih tjedan dana. Prije ponovnog pokretanja prodaje Yeezyja, adidas se uhvatio u koštac s iscrpljujućim gubicima prodaje zbog raskida partnerstva s Yeezyjem.

U četvrtom tromjesečju prihodi njemačke tvrtke za sportsku odjeću pali su za 1% u valutno neutralnim terminima na 5.2 milijarde eura, odražavajući negativan učinak od oko 600 milijuna eura povezanih s gubitkom poslovanja Yeezy.

A prošlog mjeseca adidas je izvijestio o padu prihoda od 1% na 5.27 milijardi eura. Izvršni direktor adidasa Bjørn Gulden rekao je da bi adidasov rast prodaje u prvom kvartalu bio 9% da nije bilo problema s Yeezyjem.

"Iako je neizvjesno kako će se to pretočiti u prodaju u drugom tromjesečju, vjerujemo da bi utjecaj mogao biti značajan", napisao je Nikic.

"Činjenica da su svi Yeezy proizvodi odmah rasprodani i sada se prodaju po visokim cijenama na naknadnom tržištu ukazuje na snažnu potražnju i potencijal za pozitivan zamah prodaje. Kako nastavljamo pratiti tržišnu dinamiku, izvedba Yeezyja u drugom tromjesečju bit će važan čimbenik za promatranje, budući da ima potencijal djelovati kao značajan pokretač adidasovih ukupnih financijskih rezultata."

Pročitajte više