Dr. Martens se okreće ka održivosti: "Otpad je vrijedan resurs"

Foto: drmartens.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POZNATI proizvođač obuće Dr. Martens lansirao je kolekciju obuće od reciklirane kože. Linija Genix Nappa nudi tri verzije obuće, a to su čizme 1460, Chelsea čizme 2976 i cipele 1461. Cijene se kreću od 180 do 200 eura na tržištu EU. Modeli su već dostupni na službenoj web stranici brenda.

Korak po korak prema održivosti

Osnovano 2007. godine, Gen Phoenix je poduzeće koje se bavi recikliranjem kože, a upravo su oni zaduženi za izradu nove kolekcije Dr. Martens obuće. Otpadnu kožu razgrađuju do razine vlakana, a kako bi je obnovili, koriste akumuliranu vodu.

"Suvremeni izazovi u održivosti su složeni", rekla je Tuze Mekik Arguedas Schwank, globalna direktorica održivosti u Dr. Martensu. "Korak po korak idemo prema održivosti, a Genix Nappa je sjajan primjer tog truda. Ova kolekcija pokazuje da je otpad vrijedan resurs."

Čizme 1460, 200 eura
Chelsea 2976, 200 eura
Cipele 1461, 180 eura

Žele postići nultu neto emisiju do 2040.

Prošli tjedan brend je lansirao platformu ReWair. Kupci svoju korištenu Dr. Martens obuću i torbe mogu zamijeniti za vaučer od 20 dolara u trgovinama u Los Angelesu i Portlandu. Mogućnosti online razmjene još nisu dostupne, no na web stranici stoji da "slijedi više informacija".

Za popravak i obnovu vraćenih proizvoda zadužena je tvrtka Tersus Solutions koja je surađivala i s brendovima poput New Balancea, Ralph Laurena i Canada Goosea. Još nije poznato hoće li ova mogućnost biti dostupna u EU.

Daljnji ciljevi Dr. Martensa uključuju postizanje nulte neto emisije do 2040., kao i korištenje prirodnih materijala u svim proizvodima tijekom istog razdoblja.

Pročitajte više