Asos kaže da će poduzeti "potrebne radnje" nakon pada prodaje od 18%

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ASOS je nedavno doživio značajan pad prometa bilježeći pad od 18% u prvoj polovini svoje fiskalne godine. Kao jedan od vodećih britanskih online maloprodajnih igrača, suočava se s izazovima, ali vjeruje da će zahvaljujući bržim proizvodnim procesima uspjeti vratiti profitabilnost u sljedećoj fiskalnoj godini.

Iako je Asos dugo bio vrlo popularan diljem Europe, njegov promet ostao je na istoj razini od 1.7 milijardi eura (1.5 milijardi funti) u polugodišnjem razdoblju završenom početkom ožujka. To je nekoliko stotina milijuna funti manje u usporedbi s istim razdobljem godinu dana ranije, a gubici prije oporezivanja porasli su za 37% dosegnuvši 140 milijuna eura (120 milijuna funti), piše Ecommerce News.

Asos je najavio daljnje korake u transformaciji poslovanja

Kao odgovor na promjene u trendovima, posebno na povratak britanskih online kupaca fizičkim trgovinama i pojačanu konkurenciju od novih online igrača poput Sheina iz Kine, Asos je najavio daljnje korake u transformaciji poslovanja. Njihova strategija "Povratak modi" već donosi rezultate s fokusom na ponudu najboljih proizvoda, jačanje odnosa s kupcima i smanjenje troškova usluge. U prvoj polovini godine postigli su napredak u tim područjima, a posebno su istaknuli uspješno upravljanje zalihama kako bi ostvarili najbolje financijske rezultate od 2017. godine.

Asos ističe "izvrsne rezultate" svog modela Test & React, koji sliči Sheinovom pristupu brzom praćenju novih dizajna i njihovoj brzoj online dostupnosti unutar tri tjedna. 

Asosov plan također uključuje smanjenje količine novih zaliha. Navodeći da su smanjili svoj unos za 30%, tvrtka je istaknula da je uspješno rasprodala značajnu količinu starih zaliha po sniženim cijenama, što smatra važnim korakom prema oporavku.

Pročitajte više