Belgija za Hrvatsku: Umjesto "Novog Modrića", ulazi Lukin flaster. Jelavićevog suigrača mijenja "drumski razbojnik"

ZA HRVATSKU će Marc Wilmots promijeniti dva igrača u odnosu na sastav koji je prije četiri dana lakoćom slavio u Walesu:

Umjesto "Novog Modrića", kako u Tottenhamu tepaju 15 milijuna funti plaćenom ofenzivnom veznjaku Moussi Dembeleu, igrat će Steven Defour iz Porta. Iako je kreativno jako, prva će mu zadaća biti zaustaviti Modrića.

Benteke je u prednosti za špicu, ali ni Lukaku nije bez šansi

Druga promjena bit će u napadu: Kevin Mirallas je u Cardiffu bio jedini belgijski igrač koji se nije istaknuo. Wilmots mu je to jasno dao do znanja riječima: "Naš napadač mora biti jako mobilan, snažan i brz". Navedene karakteristike posjeduje Romelu Lukaku, ali belgijske kolege ističu kako je mjesto isturene špice bliži Christian Benteke, kojeg smo već predstavili.

Lukaku je doduše kod Walesa na poluvremenu zamijenio nevidljivog Mirallasa, ali u Belgiji tumače to Wilmotsovom željom da na već odlučenoj utakmici ne otkrije iznenađenje.

Vratar Courtois i obrana (Gillet, Vermaelen, Kompany, Vertonghen), ostaju nepromijenjeni, ali će zato oba dijela veze doživjeti velike promjene. Ulazi čovjek s posebnim zadatkom Defour, što će Axelu Witselu omogućiti da igra njemu puno dražu, ofenzivnu rolu. Podsjećamo, u Cardiffu je igrač kojeg je Zenit platio 40 milijuna eura, čuvao leđa Hazardu, Mertensu i Dembeleu.

Upravo je posljednji žrtva ove rošade i seli na klupu, a Wilmots u vezi ima igrače koji su kao ofenzivni trojac Standarda iz Liegea svom tadašnjem klubu donijeli belgijsku titulu u sezoni 2007/08, dok su još bili dječaci.

Wilmots: Hrvati su najjači u našoj skupini i rekao sam igračima da im ne daju ni metra!

Što se tiče očekivanja od rezultata, za belgijskog izbornika nema dvojbi: "Hrvati posjeduju fizičku i tehničku kvalitetu. Oni su najjača momčad u našoj skupini. Svojim sam veznjacima i obrambenim igračima poručio - ne dajte im ni metar slobodnog prostora! Želim pobjedu, baš kao i u svakoj drugoj utakmici. No, čak i da to ne ostvarimo nije kraj svijeta. Govorim ovo prije utakmice, a isto ću reći i nakon nje - ovo nije utakmica koja će odlučiti putnika u Brazil" zaključio je Wilmots.


Očekivani sastav Belgije za Hrvatsku:

Courtois; Gillet, Kompany, Vermaelen, Vertonghen - Defour - Hazard, Fellaini, Witsel, Mertens - Benteke

Sastav Belgije na utakmici protiv Walesa:

Courtois; Gillet, Kompany, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Fellaini - Dembele (De Bruyne '64), Hazard, Mertens - Mirallas (Lukaku '45)

Pročitajte više