Brazilcima nagrada za fair-play: "Da se nisu vratili na teren, izgubili bi samo 3:0"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"BRAZIL ima Neymara, Argentina ima Messija, Nizozemska Robbena, a Njemačka ekipu", fraza je koja se već izlizala samo sat vremena nakon pobjede "Elfa" nad Brazilom u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Stotine milijuna ljudi širom svijeta uživalo je u spektaklu kojeg su priredili Nijemci razbijanjem domaćina sa 7:1. Utakmica je "zapalila" internet i društvene mreže na kojima se moglo naći vrlo zanimljivih, ali i smiješnih komentara.

Legendarni danski vratar Peter Schmeichel poručio je: "Da je Brazil samo napustio teren, izgubili bi najviše sa 3:0".

Bivši napadač Engleske Michael Owen u prvom poluvremenu utakmice na svojem je profilu napisao: "Poniženje. Mislio sam da će Njemačka pobijediti, ali ne tako lako. Brazil je cijeli turnir bio prosječan. Ovo je bolno gledati".

"Brazilcima ide nagrada za fair-play. Hrabri su što su se vratili na drugo poluvrijeme", dodao je Owen nešto kasnije.

"Znate da ste u nevolji kada vam i Khedira zabije gol"

Rio Ferdinand, legenda Engleske i Manchester Uniteda, u kolumni za Daily Mail napisao je dan uoči utakmice "Efikasni Nijemci će razbiti slabu brazilsku obranu". Nakon utakmice napisao je samo "Sorry" uz poveznicu na taj tekst.

Tijekom utakmice Rio je napisao: "Dosta, molim vas. Ne mogu više gledati, boli me... suosjećam s brazilskim navijačima... Ne znam hoće li se brazilski igrači ikada više oporaviti od ovog poraza".

Još jedan Englez, legendarni Gary Lineker na svom je Twitteru napisao: "Znate da ste u nevolji kada vam i Khedira zabije gol".

Sjajnu pobjedu Njemačke proslavio je i izbornik SAD-a Jürgen Klinsmann: "Kakva utakmica! Njemačka je ispisala povijest. Tako sam ponosan što sam Nijemac"

I Franz Beckenbauer je slavio, iako šokiran raspletom: "Što je ovo bilo? Teško je povjerovati..."

Oliver Kahn, bivši vratar Njemačke poručio je: "Ne znam kako će brazilski igrači ovo preživjeti. Plakali su prije utakmice, a plakali su i nakon utakmice. Emocionalno su se raspali od vlastitih i tuđih očekivanja".

Rivaldo i Juninho: Moramo naučiti moderni nogomet

Rivaldo, bivši brazilski reprezentativac

"Teško je objasniti kako je došlo do ovoga. Očito u brazilskome nogometu moramo početi od početka jer i malu djecu pogrešno uče kako se igra moderni nogomet".

Juninho, bivši brazilski reprezentativac

"Od ovog će se Brazilci teško oporaviti. Mislim da će se neki igrači oprostiti od nacionalnog dresa, no sada ne treba kritizirati igrače. Nijemci su nam napravili poduku iz nogometa na terenu, a mi sada moramo naučiti osnove modernog nogometa".

> NAJVEĆE PONIŽENJE U POVIJESTI Njemačka pregazila Brazil za finale SP-a

> Brazil je u svakom pogledu živio iznad svojih mogućnosti: Najveće poniženje u povijesti zato je dobra vijest

> Brazilci na koljenima mole za oprost: "Ne znam kako da objasnim ovaj poraz"

> Scolari: Kriv sam, molim brazilski narod da nam oprosti! Ni Nijemci ne znaju što se ovo večeras dogodilo

> Najgori poraz Brazilaca u povijesti dobio i naziv - "Mineirazo"


 

Pročitajte više