City preokretom u drugom poluvremenu svladao Sunderland i osvojio Liga kup

Foto: Guliver Image/Getty Images

FINALNI dvoboj engleskog Liga kupa u prvi trenutak se činio kao zicer nad zicerima. ''Građani'' koji ove sezone u Premiershipu igraju fantastično i koje je nedavno trener Tottenhama Tim Sherwood proglasio za momčad koja u engleskoj igra nogomet s neke posve druge planete na papiru su figurirali kao apsolutni favorit protiv ipak prosječnog Sunderlanda.

Ipak, Sunderland u posljednjih nekoliko međusobnih mečeva ima pozitivan skor s Cityjem, od posljednjih pet utakmica momčad Gusa Poyeta dobila je tri puta, a izgubila tek jednom. Svoj put do finala pretvorili su u groblje favorita izbacivši u nizu Southampton, Chelsea, Manchester United i nisu na Wembley došli s namjerom da rivalu pokažu bijelu zastavu, posebice kad se zna da su došli na prag osvajanja prvog trofeja nakon 41 godinu. 

I tako je utakmica i počela. Nakon početnog ispitivanja snaga Sunderland je već u 10. minuti poveo. Dugi pas kroz srce obrane Cityja dočekao je Fabio Borini koji je mirno pospremio loptu u donji lijevi kut Pantilimona.

Gol kao da je paralizirao nogometaše Cityja koji su potpuno prepustili igru Sunderlandu te je samo sreća spriječila da u prvih pola sata ne upadnu u još veći rezultatski minus.

Tek u 50. minuti City prvi put na utakmici ima odličnu priliku. David Silva je primio točan pas u šesnaestercu i odmah je pucao nisko u desnu stranu gola, no golman Mannone fantastično brani. City se evidentno probudio i bolja igra ubrzo je nagrađena. I to s dva gola u samo dvije minute. Prvo je Yaya Toure u 55. minuti prekrasnim udarcem pogodio rašlje, da bi minutu potom Nasri lijepo primio jedan centaršut i precizno pogodio donji lijevi kut. 

Kako je utakmica odmicala City je bio sve opasniji , a u 61. Minuti samo su milimteri dijelili Nasrija od svoga drugog pogotka.

U 72. minuti umalo izjednačenje. Steven Fletcher je u šesnaestercu primio sjajan pas i odmah pucao, no Pantilimon mu sjajno skida udarac.

Ipak, kvaliteta nogometaša trenera Manuela Pellegrinija došla je do izražaja i do kraja utakmice Sunderland nije uspio doći do prave prilike, a u 90 minuti ''Građani'' golom Jesusa Navasa stavljaju točku na i ove ne pretjerano kvalitetne, ali itekako borbene utakmice te nakon 38 godina osvajaju Liga kup.

 

Pročitajte više