"Hrabrom igrom preplašili smo Turke, sada smo mi u prednosti"

Foto: AFP

NOGOMETAŠI Schalke neporaženi su napustili Istanbul u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, tako ostvarivši vrlo dobar rezultat uoči uzvratnog susreta.

"Mnogo toga smo ispunili u ovoj utakmici. Nismo izgubili, a zabili smo pogodak. Još je bitnije da smo stvarno dobro igrali i mislim da smo hrabrom igrom preplašili domaćina", rekao je veznjak njemačke momčadi Jermain Jones.

"Galatasaray se nije usudio napadati koliko je možda htio, na to smo ga prisilili. Ništa nije gotovo, ali zadovoljni napuštamo ovo jako teško gostovanje. Mislim da se prednost preselila lagano na našu stranu", dodao je.

Keller: Odigrali smo sjajno

Trener Schalkea otkrio je kako je pripremio momčad na sjajnu atmosferu istanbulskog stadiona...

"Moja momčad odigrala je sjajno. Bili smo kompaktni, odlučni i odigrali smo kao momčad. Stvorili smo nekoliko prilika, ali nažalost i nekoliko promašili. Važno je za nas da iskusimo ovakve utakmice ponovo kako bismo vratili osjećaj sigurnosti u momčad", rekao je trener Schalkea, koji je u pripremi dvoboja instalirao zvučnike u svlačionicu kako bi dočarao buku na istanbulskom stadionu.

"Želio sam pokazati momcima kakvu ćemo atmosferu iskusiti ondje, koja je vrlo posebna. To je jedan od najglasnijih stadiona. Suočili su se sa publikom bez straha, pa je valjda bila dobra ideja", dodao je.

S druge strane Fatih Terim nije bio zadovoljan, svjestan je kako uoči uzvrata izgledi njegove momčadi nisu najbolji.

"Poveli smo ranim golom zbog naše dobre igre, ali smo nažalost pogriješili prije poluvremena, što je dovelo do Schalkeovog izjednačenja. Imali smo prije prilika postići i drugi gol, iako je Schalke početkom drugog dijela i sam imao prilike povesti. Bila je to izjednačena utakmica", rekao je Turčin nakon susreta

Pročitajte više