Hrvatska trenirala na Heyselu, Štimac najavio: "Igrat će oni s najvećom minutažom"

HRVATSKA reprezentacija stigla je u Bruxelles gdje će u utorak igrati drugu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Belgijci su optimistični nakon pobjede protiv Walesa, navijačka euforija je na vrhuncu i sigurno će Hrvatsku dočekati paklena atmosfera. Hrvatski izbornik Igor Štimac priznao je kako zavidi protivnicima na atmosferi.

"Imaju fantastičnu atmosferu u i oko momčadi". To je važno u nogometu", rekao je Štimac.

"Hrvatska je možda favorit skupine, ali neće nam biti lako protiv vaše reprezentacije", rekao je Štimac belgijskim novinarima.

"Kompany iz Cityja, Vertonghen i Alderweireld iz Ajaxa, Lombaerts iz Zenita, Portov defour, Mirallas s Olympiakosom i Gillet s Anderlechtom osvojili su naslove prvaka u svojim ligama", nabrajao je Štimac dodavši:

"Witsel i Hazard napravili su dobre transfere. Ovo je najbolja ekipa Belgije još od one Enze Scifa koja je 1986. bila četvrta na svijetu".

"Momčad je to s puno talenta, mislim da mogu ući u Top 10 na FIFA-inoj ljestvici. Pred njima je još puno posla", dodao je hrvatski izbornik.

Trenirao i Ćorluka

Hrvatska je odradila prvi i posljednji trening na stadionu Kralja Baudouina na kojem će sutra u 20:45 istrčati protiv Belgije.

Štimac je natuknuo koga možemo očekivati u prvih jedanaest. S obzirom na snagu protivnika odlučio je kako će Belgijcima suprotstaviti samo one najspremnije koji su skupili najveću minutažu u proteklih mjesec dana.

"Odlučili smo krenuti s najvećim brojem onih koji su dosad odigrali najviše utakmica po 90 minuta. Protiv ovakvog protivnika trebaju nam igrači koji u ovom trenutku imaju fizički potencijal", rekao je izbornik za Dnevnik Nove TV.

Posebno je dobra vijest za izbornika što je trenirao i Vedran Ćorluka, čija je nova lakša ozljeda zabrinula stručni stožer nakon pobjede protiv Makedonije, no još je rano reći hoće li moći nastupiti u drugoj kvalifikacijskoj utakmici.

> Belgijski izbornik: Hrvate nosi patriotizam, neće biti tragedija ako ne pobijedimo!

> Pletikosa: Bit će teško, čeka nas euforičan protivnik i paklena atmosfera

> Obožavani golgeter iz Prečkog: Belgija ima osam Modrića

> Hrvatskoj u Bruxellesu "veća" podrška nego u Splitu i Zagrebu: Prodano 1100 ulaznica

> Štimac optimist pred svoje prvo gostovanje, Šukeru bi i bod bio dosta

Pročitajte više