Hrvatski liječnici mogli bi Schumacheru pomoći da prohoda!

Foto: Guliver Images/Getty Images

MICHAEL SCHUMACHER trenutno se oporavlja u bolnici u Lausanni, a engleski mediji javljaju kako njegova supruga Corinna radi na preuređenju njihove vile u Glandu. Naime, liječnici prognoziraju kako bi Schumacher do kraja ljeta mogao biti pušten na kućnu njegu.


Nama je svakako zanimljiva vijest koja dolazi iz Zagreba. Hrvatski liječnici, prof. dr. Darko Chudy, pročelnik Zavoda na neurokirurgiju KB Dubrava i prof. dr. Vedran Deletis, mogli bi pomoći u Schumacherovoj rehabilitaciji. Spremni su Schumacheru u mozak ugraditi poseban mikročip koji bi Nijemcu mogao pomoći da prohoda. S ovom metodom već su zabilježili uspješne rezultate i u kontaktu su s obitelji šampiona F1. 

I dok je doista realna mogućnost da se hrvatski liječnici uključe u liječenje sedmerostrukog prvaka svijeta, prof. dr. Deletis obrušio se na hrvatski list koji je objavio tu vijest.


"To je etički neprihvatljivo da se ime jednog bolesnika i medicinska procedura iznose u javnost i da se time manipulira kao što su to uradili novinari iz hrvatskog tiska", rekao je dr. Deletis u Dnevniku 3.

"Neprihvatljivo je da se profesionalna aktivnost promovira u cilju promoviranja sebe i mi to ne dopuštamo. Možda ne znate, ali tu su informaciju iz hrvatskog tiska prenijele neke austrijske novine, a jutros je Daily Mirror objavio tu vijest. Londonski Times je htio potvrditi tu vijest, a prof. dr. Chudy poslao je demantij. Ne bih više komentirao", zaključio je dr. Deletis.
 

Pročitajte više