Karte za Hajduk na ulici idu do 1500 kuna, Brbić: To je pljačka, organi reda moraju je suzbiti

Foto: Hina

SPLIT živi za Hajduk i susret protiv Dnipra, ogled je to o kojem se priča i razmišlja već tjedan dana, od poraza 2:1 u Kijevu. Sve karte koje su puštene u slobodnu prodaju su rasprodane, a upravo su one tema većine razgovora među navijačima Hajduka.
 
Interes mnogo veći od kapaciteta Poljuda
 
Na Poljud će se moći nagurati 33 tisuće sretnika, mada je interes toliki da bi se bez pretjerivanja možda napunio i dvostruko veći kapacitet. Brojni Hajdukovci izvan Split, ali i Dalmacije, kao i iz susjednih zemalja, raspituju se o mogućnosti da dođu do ulaznice.
 
To trenutno nije moguće, a mala šansa postoji u četvrtak, kad će u prodaju biti puštene one ulaznice koje nisu kupili pretplatnici, za koje su rezervirane, odnosno one namijenjene navijačima Dnipra, ukoliko gostujući simpatizeri uzmu manje od 1400 ulaznica, koliko im po pravilu pripada.
 
U samom gradu se trenutno još uvijek ne osjeti atmosfera velikog susreta, govore nam navijači. "Gore svi u kućama, u gradu je zasad mirno", kaže nam jedan od njih, uz napomenu: "Večeras je karusel, tad će se "zapalit" grad. Ovo je zatišje pred buru."
 
Večerašnjim karuselom će se "zapaliti" grad
 
Tradicionalni karusel, bučna navijačka parada po gradu, na rasporedu je uobičajeno noć prije susreta, a ne treba sumnjati i da će navijači saznati u kojem hotelu spavaju Ukrajinci, koji mogu očekivati zvučnu pratnju do dugo u noć. Prema našim saznanjima riječ je o hotelu Atrium.
 
"Karusel večeras u 21:00 sa polaskom isprid Sv. Frane. Replika karusela iz 95. godine pred utakmicu Hajduk-Ajax. Proučite mapu, ponesite šalove, zastave, baklje i ostalo veselje i dođite u rekordnom broju. Karusel završava šetnjom priko rive. Suzdržite se paljenja baklji u tunelu. Vozite polako, kako se i vozi u karuselu, nigdi nam se ne žuri. Ovom gradu triba samo jedna šibica...HŽV!", proglas je koji kruži društvenim mrežama, uz priloženu sliku.
 
 
Inače, ovaj tjedan na rasporedu je i druženje igrača Hajduka s navijačima, u ponedjeljak su na Rivi bili Maloča, Milović i Kouassi, u utorak su njihovu ulogu i upisivanje novih članova u Hajduk preuzeli Kalinić, Maglica i Milevski. Ovaj potonji je, naravno, izazvao najveće zanimanje navijača.
 
Dvije karte u preprodaji 1500 kn, Brbić: To je pljačka
 
Još jedan priča je cijena ulaznica na crnom tržištu, koja je otišla "u nebo". Navodno se dvije ulaznice za istočnu tribinu prodaju po cijeni od 1500 kuna, sedam puta od cijene u službenoj prodaji (100 ili 120 kuna), dok je jedna ulaznica za sjever preprodana za 350 kuna, što je pet puta skuplje od osnovne cijene, 70 kuna.
 
Sve to je za Index prokomentirao i predsjednik Hajduka Marin Brbić: "Nemam se ovih dana previše vremena baviti ulaznicama, koje su, uostalom, rasprodane što nam je izuzetno drago. Čuo sam da su ulaznice za Dnipro na crnom tržištu dosežu cijenu od 1500 kuna i ako je to istina, to je prestrašno. Nadam se da će organi reda napraviti ono što im je posao i smjestiti takve ljude gdje im je i mjesto. To je pljačka, kriminalna radnja. Pritisak za ulaznice je ogroman, ali kao što sam rekao, ulaznica više nema."
 
Brbić ističe i kakva je važnost ogleda u četvrtak. "Ova utakmica mi znači jako puno. Mediji dosta forsiraju financijsku priču koja jest bitna obzirom na stanje u kojem jesmo. Utakmica s Dniprom puno mi više znači s natjecateljske strane jer je dokaz da naš klub natjecateljski raste. Postigli smo ogroman uspjeh i vjerujem da ni u Europa ligi ne bismo bili obični prolaznici. Ne kažem da bi napravili čudo, ali bodove bismo sigurno osvajali", njegov je zaključak.
 

Pročitajte više