Kovačevo biti ili ne biti u Oslu: Situacija se malo promijenila...

Foto: Hina

HRVATSKA je odradila prvi trening u Oslu, a Niko Kovač pokušava shvatiti gdje je pogriješio u susretu protiv Azerbajdažana. Hrvatska je u Bakuu remizirala 0:0, a prema prikazanoj igri više nije ni zaslužila.

> Hrvatska stigla u Oslo, Norvežani likuju - "spasila nas je svastika, sada moramo napasti"

"Znali smo da će biti teško i da će Azerbajdžan biti bolji nego u Osijeku, a uz onoliko propuštenih prilika ne može se dobiti utakmica. Nedostajala nam je jedino realizacija. Protiv Norveške, iako smo pobijedili 5:1, igra nije izgledala kao što sam priželjkivao", rekao je Kovač, a prenosi HNS.

"Remi se ni meni ne sviđa, ali nema smisla da sada udarim po dečkima. Znamo da smo mogli biti efikasniji, no i to je nogomet, a sada nas čeka još veći protivnik i moramo biti 100 posto spremni".

"Pjaca je u Bakuu bio naš najbolji igrač"

 

Kovač je protiv Azerbajdažana dao priliku nekim igračima koje do sada nismo baš vidjeli u prvoj postavi reprezentacije.

"Pjaca je bio naš najbolji igrač, išao je okomito kao što smo i tražili te je pokazao da može igrati u bilo kojem sustavu. Mislim da smo u njemu dobili još jednog važnog reprezentativca za budućnost. Badelj je bio odličan u obrambenom dijelu, a nije Mandžukić jedini promašivao i ne bih nikoga izdvajao. Ključno je što smo ulazili u prilike, a svi su bili zaduženi i pozvani da zabiju", rekao je Kovač, kojem je utakmica u Oslu biti ili ne biti. Hrvatska javnost sigurno ne bi bila zadovoljna ukoliko bi reprezentacija izgubila od Norveške.


"Sad se sve malo promijenilo, Norveška nam je došla samo na bod, a vrlo su čvrsta momčad s nekoliko košarkaški visokih igrača te će igrati na skok, prekršaj, centaršut, uz podršku s tribina. Morat ćemo se boriti od prve do zadnje minute, fizički će sigurno biti intenzivnije nego u Azerbajdžanu. No, imperativ je na Norveškoj, neriješen rezultat više igra nama nego njima, ali želimo pobjedu", zaključio je Niko.

Pranjić: Norvežani će krenuti otvoreno po pobjedu

 

Danijel Pranjić smatra kako nema razloga za paniku.

"Najveći je problem bio što nismo postigli pogodak. Imali smo šanse, nismo ih realizirali i završilo je 0:0, što nam nije odgovaralo i nismo zadovoljni tim rezultatom. No, moramo se okrenuti idućoj utakmici, to nam je sada najbitnije s obzirom da nam ni ostali rezultati nisu išli u prilog", rekao je Pranjić.

"Moramo ostati pozitivni, još uvijek mislim da smo najbolja momčad u skupini, samo moramo to pokazati na terenu. U Azerbajdžanu smo podbacili u koncentraciji", dodao je.

Norvežani su najavili da kreću u napad, a Pranjić smatra kako to odgovara Hrvatskoj.

"Bez obzira na sve, ići ćemo na pobjedu jer pobjedom rješavamo dosta toga. Norveška je i u Bugarskoj pokazala da je dobra, i bit će to drugačija utakmica od one u Zagrebu. Oni će otvoreno krenuti na pobjedu jer im to treba i sigurno će biti ljepše nego u Azerbajdžanu. Svaki je igrač spreman odgovoriti na sve zahtjeve tijekom svih 90 minuta", za kraj će Pranjić.

Pročitajte više