Mamić: Umor i derbi ne idu u istu rečenicu, idemo po pobjedu na Poljud

Foto: Hina

U NEDJELJU u 19 sati na Poljudu je na rasporedu najveći hrvatski derbi, dvoboj Hajduka i Dinama. Modri u njega ulaze nakon izborene Europa lige protiv Petrolula, mnogo bolje raspoloženi no što su Hajdukovci poslije europske eliminacije od strane Dnipra.
 
"Čeka nas, uz dužan respekt kvaliteti Rijeke i ostalih hrvatskih klubova, po tradiciji najveća utakmica hrvatskog nogometa. Veselimo se punom stadionu i momčad jedva čeka početak utakmice", riječi su trenera Zorana Mamića pred susret na Poljudu.
 
Za derbi upitni Ademi i Machado
 
"Ne moram niti govoriti kako je atmosfera fantastična, a što se tiče ozljeda repove iz utakmice protiv Petrolula vuku Ademi i Machado te su upitni za utakmicu. Pokušat ćemo ih osposobiti, ali danas je vrlo teško reći hoće li biti spremni", informacije su o stanju u momčadi.
 
Umor je, naravno, jedna od priča koja se spominje kad derbi slijedi svega tri dana nakon europske utakmice, a na kraju izuzetno napornog mjeseca: "Odigrali smo puno utakmica na visokom nivou tako da se momčad dosta trošila, ali za utakmicu protiv Hajduka to neće biti bitno. Riječi 'umor' i 'derbi' ne idu u istu rečenicu jer će svaki igrač koji dobije priliku igrati naći u sebi dodatnu snagu i dati sve od sebe.
 
"Kalinić po utakmici ima rukometni broj obrana"
 
O Hajduku Dinamov strateg misli sljedeće: "Dobra i agresivna momčad koja upravo kroz taj pritisak i agresiju dolazi do dobrih rezultata; posebno kod kuće. Najbolji igrači? Prije svega su kvalitetan kolektiv i kao takve ih cijenimo, ali naravno da u nogometu uvijek iskoče pojedinci. Tako trenutno u Hajduku zaista impresivno brani Kalinić koji po utakmici ima 'rukometni broj obrana', stoperi im dugo igraju zajedno, u veznom redu dobro igraju Sušić i Caktaš, a Kouassi, Gotal i Maglica su opasni u završnici. Ma to je Hajduk, dobri su, ali vjerujem u svoju momčad."
 
Mamić strahuje od "antinogometa" u Splitu. "Nažalost, povijest nam govori da su derbiji na Poljudu uvijek takvi da ima manje nogometa, a puno prekršaja, rasprava i ostalih stvari. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije, a Dinamo će igrati onako kako jedino i znamo igrati: kroz kontrolu i posjed se nametnuti kao dominantna momčad i tako doći do prilika. Hajduk? Oni također igraju uvijek slično, ali ne bih pričao previše o njima. Bitno je kako ćemo se mi postaviti", poručio je.
 
Užarena atmosfera poticajna i za Dinamovce
 
Smatra da će užarena atmosfera motivirati njegove igrače, koji će lakše igrati pred dobro popunjenim tribinama, a igrač koji je od Modrih trenutno u najboljoj formi je Duje Čop. 
 
"Duje je ove sezone nastavio gdje je stao prošle, redovito zabija golove i naravno da se svi navijači Dinama nadaju kako će seriju nastaviti na Poljudu. Naravno, imamo još puno igrača koji mogu zabiti i siguran sam da je svima, pa i Duji, manje bitno tko će zabiti samo da izborimo dobar rezultat", rekao je Mamić i okrenuo se rezultatskim željama.
 
"Puno je logičnije na to odgovoriti nakon utakmice kada se vidi kakav je bio susret jer tek onda se može reći je li rezultat dobar ili ne; ovisno o tome kako smo igrali. Ovako prije utakmice ću samo reći: mi smo Dinamo i uvijek idemo na pobjedu", zaključio je.
 

Pročitajte više