Mamić otkrio: Fernandes ostaje, a osim Alena nikoga nećemo prodati

Foto: Hina

DINAMO braće Mamić u utorak može i matematički potvrditi deveti uzastopni naslov prvaka Prve HNL. Igrat će protiv probuđenog Hrvatskog dragovoljca (17h) koji je u prošlom kolu potopio Hajduk s četiri gola, no "modrima" je i bod dovoljan za proslavu novog trofeja.

Zoran Mamić u takvom se raspoloženju pojavio pred novinarima nakon jutrošnjeg treninga.

"Čeka nas utakmica u kojoj možemo matematički biti prvaci pa iako smo svjesni dobre forme Dragovoljca isto tako znamo i našu snagu pa ćemo od prve sekunde pokušati utakmicu usmjeriti u željenom smjeru i ostvariti pobjedu. Znam da će oni dati sve od sebe za što bolji rezultat jer su protiv nas uvijek svi posebno motivirani, a dodatno kada se bore za goli život", rekao je Zoran Mamić.

"Biti prvak svoje države je nešto najbolje što sportaš može doživjeti. To se jedino tako treba gledati... Nažalost, to je kod nas na marginama iako deveti put zaredom biti prvak svoje države nije malo ostvarenje. Čime god se bavili."

Trener jasan: Fernandes ostaje!

Dobra vijest, koja će obradovati navijače, je nastavak pregovora s Bayerom iz Leverkusena oko otkupa ugovora Juniora Fernandesa, Čileanca koji će zbog teške ozljede protiv Splita propustiti Svjetsko prvenstvo i prvi dio ljetnih priprema.

"Razgovarali smo i jedan dio ljudi iz Bayera dolazi večeras, a drugi u danima koji dolaze. Sjest ćemo se i unutar dva-tri dana riješiti njegov status. Rekao sam već da on ostaje u Dinamu", kaže Mamić i nastavlja:


"Neugodna je ta ozljeda, ali takvih ima na desetke i nakon nje igrači normalno igraju. Što se tiče povratka na teren, u najgoroj varijanti će se vratiti sredinom osmog mjeseca, a siguran sam da će i prije biti spreman".

Dragovoljčev Boys nije impresionirao Mamića: "Volio bih da je završio u novinama zbog igre"

Prošla utakmica Dragovoljca proslavila je Darija Tomića, koji je na naslovnicama završio više zbog načina proslave nego zbog samog pogotka kojeg je zabio Hajduku. Tomić je pokazao majicu ispod dresa koja je "odala" njegovu podršku BBB-ima.

Zoran Mamić je to ovako komentirao: "Volio bih da je završio u medijima zbog svojih igara, a ne zbog majice. Mislim da je on nogometaš, a ne nešto drugo... Mogu ja Vas nešto pitati? Bi li završio u novinama da nije pokazao tu majicu? Mislim da Dragovoljac ima puno kvalitetnijih igrača nego što je Tomić. Recimo Doležal, Bačelić-Grgić, Jazvić i Božić u kontinuitetu igraju jako dobro i imaju kvalitetnu sezonu, ali to je to".

"Osim Halilovića, nitko neće otići"

Mamić je dodao kako nitko osim Alena Halilovića neće otići na ljeto, barem kako sada stvari stoje. No, poučeni iskustvom, malo tko još vjeruje u onu staru maksimirsku "Nema prodaje".

"Ne vidim nijednog igrača koji bi mogao otići u ovom prijelaznom roku. Ne zato što nema ponuda nego zato što nećemo nikoga pustiti", kaže mlađi Mamić. Najavio je i siguran dolazak jednog stopera, ali i još kojeg igrača.

Pročitajte više