Nitko ne vjeruje u United: Argentinci predvode City u borbi za naslov prvaka Engleske

DO KONAČNOG obračuna između dva kluba iz Manchestera preostalo je još nekoliko sati, a utakmicu koja će vrlo vjerojatno dati novog prvaka Engleske ne treba posebno "nabrijavati".

Manchester United je svjestan činjenice da ako preživi na Etihadu, osvojit će se 20. put u povijesti naslov prvaka Engleske. S druge strane, Manchester City ima fantastičnu priliku postati prvakom nakon 48 dugih godina posta, a da stvari budu još bolje - to imaju prilike učiniti pred svojom publikom.

Unitedu igra pobjeda ili remi, dok Cityju isključivo pobjeda

Unitedu, kako je i sam Ferguson rekao, odgovaraju dva ishoda utakmice. U prvoj verziji oni pobijede i tu je priča oko utrke za naslov prvaka završena. U drugoj verziji United remizira, te tako dva kola prije kraja prvenstva zadrži prednost od tri boda ispred Cityja.

Građanima, pak, odgovara samo jedan ishod utakmice, a to je pobjeda. U slučaju da svladaju United bodovno bi se izjednačili na ljestvici, međutim osvojili bi prvenstvo zbog bolje gol razlike.

Podsjećamo, United i City susreli su se ove sezone dva puta. Prvi put u prvenstvu 23. listopada, kada su Mancinijeve trupe razbile United 1:6 na Old Traffordu. Drugi susret odigrao se u FA Cupu, gdje je United slavio 2:3 na Etihadu.

Hoće li Argentinci donijeti Cityju naslov prvaka?


Očekuje se kako će Mancini suprotstaviti Unitedu napadački dvojac Aguero - Tevez, a svjetski mediji tvrde kako će Rio Ferdinand i Carlos Tevez biti ključni igrači ovog derbija.

"Nekada suigrači, danas neprijatelji. Ferdinand je pokazao svojom odličnom formom kako još uvijek nije za odbaciti te će diktirati obranom Uniteda, dok se Tevez pomirio sam sa sobom, što ga čini vrlo opasnom prijetnjom", piše ESPN.com.

Kladionice vjeruju u pobjedu Cityja

Od posljednjih pet susreta koje je United odigrao na gostovanju kod Cityja, četiri puta je izašao kao pobjednik. Međutim, unatoč tako uvjerljivoj statistici engleski mediji, zajedno s engleskim kladionicama, previđaju veliku pobjedu Cityja, koji bi tako trebao preuzeti vlast u Manchesteru i postati novi prvak Engleske.

Utakmica počinje u 21 sat po hrvatskom vremenu, a live tekstualni prijenos velikog derbija možete pratiti na Indexu.

Pročitajte više