Pogledajte Hajdukove dječake iz Brazila: Kakin rođak i napadač bez gola i nastupa

Screenshot: Youtube

HIGOR BARBOSA RODRIGUES LEITE, 19-godišnji ofenzivni veznjak i godinu dana stariji napadač Matheus Thiago de Carvalho iz brazilskog prvaka Fluminensea, u siječnju bi trebali pojačati(?) Hajduk.

U sklopu partnerskog ugovora s Fluminenseom, koji su u Riju ovjerili Fredi Fiorentini i Sergije Krešić, na Poljud bi ova dvojica stigli na posudbu, a njih je na osnovu pogledanih dvd-a odabrao trener Krstičević. Naravno, u konkurenciji onih za koje su Brazilci dopustili Hajduku da ih pozajmi.

Higoru i Mattheusu Hajduk je bijeg iz zapećka u Riju

Higor Barbosa Rodrigues Leite igrao je za mlade uzraste brazilske reprezentacije, a još uvijek mu je glavna referenca što mu je otac rođak Realovog veznjaka Kake. Mattheus Carvalho je napadač, koji je do sada za Fluminense odigrao 21 utakmicu i zabio 3 pogotka, ali u upravo završenoj šampionskoj sezoni nije nijednom poentirao.

 Naravno, Brazilci u Hajduk ne dolaze zato što za Bile "navijaju od malih nogu", nego zbog (ni)malo prilika u velikoj konkurenciji u svom klubu, ali i kako bi bili bili "bliže oltaru", odnosno unosnijem europskom transferu, od četiri tisuće eura mjesečno, koliko će ih plaćati Hajduk. Ako im to uspije iz Hajduka, odšteta se dijeli  60 posto Fluminenseu, 40 posto Hajduku.

Obojica bez gola i samo s ulascima s klupe


Higor je u brazilskoj Serie A ubilježio tek sedam nastupa, ali i taj podatak "vara", jer ukupno je skucao tek 177 minuta igre: Čak šest puta ulazio je kao rezerva.

Matheus je bio bolje sreće - upisao je nastup više, ali je i on samo jednom susret igrao od početka. Kao i Higor, nije zabio gol u samo 192 minute na terenu.

Teško im se probiti zbog velike konkurencije na njihovim mjestima: Ispred Higora su Deco, kojeg ne treba dodatno predstavljati i Thiago Neves. Mnogi će ga se sjetiti kao igrača u kojeg je bio zaljubljen Zdravko Mamić. Prije šest godina već je bio dogovoren njegov transfer u Dinamo za milijun eura, ali je ipak odletio prema Japanu i kasnije HSV-u, gdje je doveden kao zamjena za Van der Vaarta, a završio kao promašaj.

Previsoke prepreke: Deco, Fred, Thiago Neves, stoje na putu Higoru i Matthesu

"Mateusu" put prema špici priječe Fred, još jedan kojem nije uspjela europska avantura. Sjajno je počeo u Lyonu sredinom prošlog desetljeća, ali ga je Benzema izgurao. Međutim, u Fluminenseu je kapetan. Osim njega, tu je i Rafael Sobis. I u ovom slučaju riječ je o igraču koji nije uspio u Europi (Betis), ali je dovoljno dobar za Brazil i da zatvori vrata napadaču, kojem se sada otvaraju Hajdukova.

Pročitajte više