Svjetske naslovnice: Englezi opsjednuti Kaneom, Talijani Ferrarijem

Foto: Screenshot

EUROPSKE sportske naslovnice i dalje su posvećene kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, na koje prvi put idu 24 reprezentacije.

Englezi imaju novog heroja koji već danima ne silazi s naslovnica britanskih listova. Harry Kane zabio je u debiju protiv Litve nakon 79 sekundi u igri, a nakon sjajne forme u klubu, mediji ga dižu u nebesa. Engleska večeras igra prijateljsku utakmicu s Italijom u Torinu, a Kane će ovaj put vjerojatno igrat od prve minute. Prvi napadač Gordog Albiona Wayne Rooney upozorava ga na talijansku grubu igru i braniče.

Španjolci će večeras u rezervnom sastavu dočekati potresene Nizozemce, koji više nisu sigurni u plasman na Euro. Prijateljski okršaj bivši prvaci svijeta iskoristit će za testiranje mladih snaga. Katalonski mediji pišu kako Barcelona, koja juri prema naslovu prvaka i završnici Lige prvaka, nudi Luisu Enriqueu novi ugovor uoči slaganja momčadi za sljedeću sezonu u koju će ući bez kupovine pojačanja.

U Francuskoj PSG već priprema velike transfere za ljeto. L`Equipe tvrdi da je na meti Parižana Angel Di Maria koji je navodno spreman napustiti Manchester. Željeli bi i Paula Pogbu, ali Juventusovog francuskog reprezentativca love i Barcelona i Real Madrid.

U Italiji se čeka meč s Engleskom nakon razočaravajućih 2:2 u Bugarskoj. "Gazzetta dello sport" naslovnicu je podijelila između auto-moto uspjeha domaće industrije, pobjede Ferrarija na F1 VN Australije i Valentina Rossija u prvoj utrci sezone, te Conteovih "Azzura" koji u Torinu imaju posljednju provjeru prije dolaska na Maksimir u lipnju.

Pročitajte više