Torcida poziva na derbi u logor: "Pokažimo Kim Jongu veličinu Hajdukove vojske"

Foto: Hina

TORCIDA je ovih dana vrlo aktivna u prikupljanju što većeg broja članova za put u Zagreb na subotnji derbi Dinama i Hajduka (15h) u posljednjem kolu HNL-a.

Osim motivacijskim videom koji kruži internetom, splitski navijači oblijepili su i cijeli grad lecima na kojima stoji poziv na derbi.

Tekst poziva koji se proširio Splitom i okolicom, prenosimo u cjelosti:

"Junaštvo, čojstvo, poštenje, drugarstvo, prkos moćnome, zaštita slabome. Klub neka se Hajduk zove!"

Potplaćivanje sudaca, namještanje utakmica, stvaranje filijala i "lijepe nogometne priče" su samo dio lakrdije zvane "Hrvatska nogometna liga". Umjesto bacanja čelnika hrvatskog nogometa u zatvor, državni represivni aparat stavlja se u službu hrvatskog Kim Jonga i pretvara Maksimir u logor.

Hajdukovi navijači su jedini kojima nije uspio zadati jači udarac. Mi nismo i ne želimo biti dio "lijepe nogometne priče" koja uključuje diktatora iz maksimirske šume. Pokažimo veličinu Hajdukove vojske koja na njegovo iznenađenje neprestano raste, unatoč lošim rezultatima kluba i umjetnim naslovima njegove privatne prčije.

Dovedeni smo do situacije u kojoj ne možemo ići na Maksimir i misliti samo o nogometu. Idemo u logor Maksimir gdje vlada zakon braće, pokazati dišpet i narugati se pokušajima gašenja navijačke scene kao jedine prave opozicije velikom vođi.


Budite na braniku Hajduka sada kada je najpotrebnije. Budite dio vremena kojega ćemo se s ponosom sjećati. Budite snaga koja se probudila i rekla NE DIKTATURI. Budite dio grupe koja će pokrenuti diktatorov pad.

BUDITE HAJDUK!
NOVA BITKA JE PRED NAMA!
STADION MAKSIMIR, 17.05.2014."
 

Pročitajte više