Tucak: Hvala svima što su nas pljuvali nakon Francuske, to nas je motiviralo

Foto: Hina

VATERPOLISTI Hrvatske u utorak su u četvrtfinalu olimpijskog turnira pobijedili Brazil sa 10:6 (3-2, 4-1, 1-3, 2-0), te će u polufinalu igrati protiv Crne Gore.
 
Junak susreta bio je nevjerojatno vratar Marko Bijač, koji je obranio čak 15 lopti i dva peterca.
''Moj doprinos bio je samo jedan mali djelić ove pobjede. Bili smo skoncentrirani, svi, od prvog do posljednjeg igrača, pa sve do trenera. Imali smo problema tijekom utakmice, publika ih je nosila. U obrani smo odigrali odlično, ginuli smo i to nam se vratilo'', rekao je Bijač, pa je dodao:
 
''Burićevo isključenje i četiri minute igre s igračem manje malo nas je poremetilo, ostane ti to u podsvijesti, no nismo se dali zbuniti niti smo paničarili. Igrali smo strpljivo i čvrsto u obrani, koncentrirano i to nas je dovelo do ovog rezultata.'', rekao je majstor koji je priznao da je znao da će dobiti prednost pred Pavićem prije dva dana, a onda je najavio utakmicu s Crnom Gorom.
 
''Vidjeli ste kako je bilo s njima prošli put. U zadnjim sekundama smo pobijedili. Ovaj put će biti još teže. Pobijedili su Mađare, fantastičnu ekipu. Znaju oni nas, znamo mi njih, no vjerujem da uz ovakvu želju i srce možemo do pobjede'', kazao je Bijač, pa je objasnio gdje leži najveća opasnost.
 
''Najjači su na bekovskim pozicijama. Imaju četiri sjajna beka koji doslovce gaze i ubijaju protivničke centre ritmom i plivanjem. Ščepanović ovaj turnir brani strašno. Odlična su ekipa i analizirat ćemo ih još dodatno do utakmice. Spremni smo, rekao je Bijač, a na pitanje hoće li to biti dvoboj dva danas najbolja golmana na svijetu, Bijač je rekao:
 
''Ma ne znam, neka o tome drugi sude.''
 
Riječ je dobio i izbornik Tucak.
 
''Odigrali smo odlično, junački do kraja, sa srcem. Od početka smo mi bili ti koje se pita. Teško mi je komentirati situaciju oko isključenja Burića, baš kao i neke stvari nešto ranije. Obrana je bila odlična, a mali Bijač je bio vrhunski'', rekao je Tucak, a onda je najavio utakmicu sa Crnom Gorom:
 
''Veliki je hendikep neigranje Damira, no uvjeren sam da imamo snage dobiti ih i doći blizu ostvarenja sna. Crnogorce znam jako dobro, poznajemo mi njih, ali znaju i oni nas.  Optimist sam'', kazao je Tucak, a onda je napao sve oni koji su ga kritizirali zbog puštanja utakmice Francuskoj kako bi izbjegli Srbe.
 
''Želio bih se zahvaliti svima onima koji su nas nakon utakmice protiv Francuske pljuvali i vrijeđali jer smo po njima kalkulirali. To su ljudi koji se vjerojatno nisu nikad ni zatrčalim a kamoli ušli u bazen. Nismo mi ništa kalkulirali, zašto bismo kalkulirali kad se u onoj drugoj grupi u tom trenutku još ništa nije znalo? Nama je ta utakimica bila nebitna, želio sam odmoriti neke igreče, a na kraju je Xavi zamalo zabio i gol za x. Ne znam, možda za nas važe neki drugi kriteriji, ali nema veze.''
 

Pročitajte više