U utakmici s puno golova Eintracht će slaviti u Berlinu i približiti se povratku u prvu ligu

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Po običaju posljednja utakmica druge lige je ostavljena za ponedjeljak. Trener Eintrachta Armin Veh vodi svoje igrače na gostovanje Unionu u Berlin gdje će bez podrške svojih navijača pokušati uzeti bodove i približiti se zacrtanom cilju na startu prvenstva, povratku u elitu. Stadion An der Alten Forsterei, koji prima nešto manje od 19.000 gledatelja sasvim sigurno neće biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer će blok rezerviran za goste ostati prazan odlukom DFB da kazni pristalice ovog kluba zbog incidenata na prethodnim mečevima.

Veh je pred ovu utakmicu bio jasan – “ Pobjedom u ovom dvoboju pravimo veliki korak ka cilju...“. Slab rezultat jednog od konkurenata Fortune Dusseldorf koja je kiksnula u ovom kolu se može iskoristiti i odvojiti se na pristojnih 5 bodova. Eintracht bi se sa eventualna tri boda priključio Greuteru na vrhu tablice i stekao prednost koju bi do kraja teško ispustili.

Koliko oni već razmišljaju o prvoj ligi govori i sljedeće. Nedavno je švicarski prvak Basel pokušao vratiti u zemlju 25 godišnjeg kapetana Eintrachta Pirmina Schweglera, ali je vodstvo kluba ekspresno reagiralo i ponudilo mu novi ugovor jer ga želi zadržati za predstojeće prvoligaške okršaje u narednoj sezoni. Već su počeli skupljati ekipu za najjače društvo pa su već sada potpisali trogodišnji ugovor sa veznim igračem 1860 Stefenom Aignerom.

Eintracht se u dosadašnjem dijelu drugoligaškog prvenstva pokazao kao najbolji gost. Osvojili su isti broj bodova kao i Paderborn koji je svoju zalihu stekao u prvom dijelu prvenstva. Eintracht je najefikasnija gostujuća ekipa sa 31 postignutim golom što je više nego što su postigli kod kuće. Za razliku od trenutnog lidera na tablici Furtha (40-23), oni su podjednako davali golove kod kuće i u gostima (30-31).

Za današnju utakmicu Veh ne može računati samo na centralnog obrambenog Amedicka koji ih je pojačao ove zime iz Kaiserslauterna i koji definitivno nije imao sreće sa ozljedama otkako je stigao. Svi ostali su spremni za nastup.

Union može mirno do kraja prvenstva odigrati ostatak utakmica jer nije ugrožen oko ostanka, ali se ne može ni uključiti u borbu za sam vrh. Imali su niz od 4 utakmice bez pobjede koji je prekinut u posljednjem nastupu kada su u gostima tukli slabi Aachen sa 3-1. Na toj utakmici se na teren poslije ozljede vratio 21 godišnji Christopher Quiring (22-6 golova), ali po svoj prilici prebrzo jer je bio zamijenjen već u 29. minuti utakmice. Danas neće biti na raspolaganju treneru Neuhausu.

Union je u posljednje dvije utakmice u Berlinu odigrao blijedo. Prvo ih je dobio 1860 sa 1-0 golom u finišu meča koji je postigao Stefen Aigner, od iduće sezone novi igrač upravo Eintrachta Frankfurta. Nakon toga su zebre (Duisburg) bile nadomak osvajanju tri boda, ali je poraz spriječio agilni Simon Terode golom u posljednjim trenucima utakmice.

BetPlace.net preporučuje:

Gosti imaju veliki motiv. Osvajanje tri boda iz ovoga meča bi predstavljao ogroman korak ka zacrtanom cilju, a to je direktan povratak u prvu ligu. Prednost koja bi se stvorila između Eintrachta i Fortune, koja je na poziciji koja vodi u play off, bila bi teško dostižna pogotovo ako se uzme u obzir da je Dusseldorf u očitom padu forme u odnosu na jesenje nastupe. Golovi na ovoj utakmici ne bi smjeli izostati. Eintracht bi mogao ovo riješiti u svoju korist i još više se približiti prvoj ligi.

Pročitajte više