Žužul izbacio Blanku s treninga: "Riječ je o provokaciji!" Joško Vlašić: Ne mogu vjerovati da nas tjeraju iz Splita

Foto: Duje Klarić / Cropix

PROBLEMI u Splitu. Blanka Vlašić jučer nije mogla trenirati na pomoćnom igralištu RNK Split. Iako su dobili dozvolu u tajništvu kluba, Jozo Žužul poslao je svoje radnike da izbace Blanku s terena.

Blankin donedavni klub ASK i RNK Split dijele pravo korištenja glavnog terena u Parku mladeži, ali Blanka je potjerana s nedavno renoviranog pomoćnog terena koji je u vlasništvu Grada, ali pod koncesijom RNK Split. Dvostruka svjetska prvakinja i srebrna olimpijka već dugo se oporavlja od ozljede. Trenutno je u fazi kada kreće s trčanjem na otvorenom, i zato joj je idealna podloga postavljena na pomoćnim terenima, objasnio je Joško Vlašić. Blankin trener zatražio je termin za korištenje umjetnog travnjaka i dobio ga, ali potom je Jozo Žužul njihov trening prekinuo.

Stvar je puno kompleksnija od jednog termina. Naime, nedavno se gradonačelnik Splita Ivo Baldasar dogovorio sa Žužulima oko gradnje sportsko-poslovnog centra na Parku mladeži i obećao im 30-godišnju koncesiju te realizaciju projekta Ruža Hrvatska koji bi uključivao izgradnju modernog stadiona.

Atletičari su se pobunili jer se boje da će ostati kratkih rukava. Joško Vlašić već je izlazio u javnost s izjavama da sumnja u časne namjere Žužula jer nema logike da se dugogodišnje sustanare ne obavijesti o promjenama u objektu. Jozo Žužul shvatio je Blankin dolazak na pomoćni teren kao čistu provokaciju. Tvrdi da atletičari nijednom u sedam godina nisu tražili korištenje umjetne trave. Ovu će situaciju morati presjeći gradonačelnik, jer ovako ne profitira nitko. Vlašić je oštar u kritikama, tvrdi da ne može vjerovati da Blanki netko u Splitu ne dopušta treniranje a Slaven Žužul, gazda Splita, s putovanja je za Index poručio:

"Zaista ne znam što se točno dogodilo. Blanka je dobrodošla u naš klub i na naš teren, a nesporazum se lako mogao riješiti razgovorom"

Pročitajte više