Ancelottijev sin je ključan u Realovoj svlačionici. Španjolci otkrili njegove zadaće

Foto: EPA

REAL MADRID je nakon drame i jedanaesteraca u Manchesteru izbacio City i pridružio se PSG-u, Borussiji i Bayernu u polufinalu Lige prvaka. U polufinalu će igrati protiv Bayerna. Španjolski Relevo dan nakon utakmice analizira Realov prolazak u Engleskoj. Real je bio podređen svih 120 minuta uzvratne utakmice na Etihadu i City je očekivano dominirao posjedom i stvorenim prigodama.

Ancelottijev sin je glavna karika

Ipak, madridski klub je uspio izboriti prolazak, a Relevo smatra kako je Davide Ancelotti (34) ključna osoba u svlačionici madridskog kluba. Sin Carla Ancelottija radi kao pomoćnik u klubu: "Uloga Davida Ancelottija u Real Madridu je ključna u svlačionici. On je glavni na treninzima i taktički je stup u Ancelottijevim planovima."

Relevo dodaje: "Tijekom sinoćnje utakmice Davide se neprestano kretao po trenerskom prostoru i tražio rješenja." Iza Davidea je skromna igračka karijera. Bio je član Milana prije 15 godina, no nikada nije zaigrao za slavni klub. Kao igrač bio je član i niželigaša Borgomanera, a od 2016. surađuje s ocem. Prvi angažman bio mu je u Bayernu, a zatim je oca pratio u Napoliju i Evertonu.

Carla u klubu nikada ne naziva ocem 

Davide ima i UEFA-inu pro licencu, koju je stekao prošloga ljeta. To znači da može samostalno trenirati neki klub. Opisuje ga se kao modernog i naprednog trenera, koji dijeli očev miran i opušten pristup vođenju grupe.

U počecima je radio kao kondicijski trener koji je zagrijavao igrače uoči utakmice. Carla nikada ne naziva "tatom" u poslu, a često zna imati drugačije ideje od njega. Talijani tvrde da je uvijek bio taj koji će reći svoje mišljenje i da je jedan od važnijih razloga Carlovih uspjeha posljednjih godina. 

Pročitajte više