SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Balić i Metličić ponosni na svog učenika: "Bravo! Prvi si kojem je to uspjelo"

Foto: EPA-EFE

>>> Rezultate, raspored, analize i atmosferu iz Njemačke sa SP-a u rukometu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

MARIN ŠIPIĆ jedna je od hit priča Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Ovaj 22-godišnjak ponikao je u rukometnoj školi Ivana Balića i Petra Metličića, hrvatskih rukometnih legendi, i prvi je igrač iz te škole koji je došao do nastupa na nekom velikom reprezentativnom natjecanju.

"Prvi igrač koji je ponikao u našem klubu, a da je nastupio na jednoj velikoj smotri! Iznimno smo ponosni na način na koji Marin Šipić brani boje naše domovine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj! Vjerujemo kako ćemo uskoro vidjeti još naših igrača kao Marinove suigrače u reprezentaciji. Bravo, Marine, i samo tako nastavi", poruka je RK Balić & Metličić na Instagramu.

Rukometni klub Balić & Metličić osnovan je u rujnu 2007. godine kao sportska rukometna škola za mlade rukometaše. Škola djeluje u Splitu, a ima više od 250 članova, dječaka između 6 i 18 godina koji igraju u svim kategorijama HRS-a na županijskoj i državnoj razini.

"Četiri sam godine trenirao nogomet u Vranjicu. Vjerovao sam da je to sport kojim ću se baviti cijeli život. No s obzirom na to da se nogomet igra po hladnoći i kiši, često sam imao upalu pluća. Dosadilo mi je biti bolestan pa sam se prebacio na rukomet", rekao je Marin Šipić.

Nekad je igrao s Vlašićem, a sad je jedan od najvećih Červarovih talenata

Fotografija iz Allianz Arene na kojoj se nalaze Nikola Vlašić, Josip Bašić i Ante Roguljić brzo se proširila među rukometnim fanovima.

Šipić se na rukomet prebacio 2009. nakon što je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu koje se igralo diljem Lijepe Naše osvojila srebro.

"Na početku nisam znao o pravilima pa su me stavili na mjesto kružnog napadača", izjavio je.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više