RASIZAM U NOGOMETU

Barcelona: Izgubiti na penale je dio nogometa i života. Rasizam nije

Foto: Paul Chesterton/Guliver Image

ENGLESKA je u nedjelju poražena u finalu Eura nakon izvođenja jedanaesteraca, a titulu prvaka Europe odnijela je Italija. Nakon prvih 90 minuta bilo je 1:1.

Pogotke su zabili Luke Shaw u drugoj i Leonardo Bonucci u 68. minuti utakmice, a onda je susret otišao u produžetke koji nisu ponudili pobjednika. Odlučujući penal u petoj seriji raspucavanja promašio je Bukayo Saka, 19-godišnji engleski reprezentativac, a dva promašaja upisali su još Marcus Rashford i Jadon Sancho. 

Barcelona reagirala na rasističke ispade

Odmah nakon tih promašaja tamnoputi nogometaši engleske reprezentacije postali su žrtve rasizma na društvenim mrežama. Situacija je otišla toliko daleko da je u zaštitu igrača nakon samo par sati stao Engleski nogometni savez, a oglasili su se i brojni nogometni klubovi, stručni komentatori i ostali ljudi vezani uz nogomet.

Sinoć je isto učinila i Barcelona koja je odlučila pružiti podršku engleskim nogometašima. Na svojim društvenim mrežama Barcelona je objavila fotografiju engleskih igrača i u opis stavila znakovitu poruku.

"Izgubiti na penale je dio nogometa i života. Rasizam nije", stoji u opisu fotografije koju je lajkalo više do 130 tisuća ljudi.

Pročitajte više