LIGE PETICE

Barcelona razočarala svog igrača: "Mogli su mi barem to reći, ovako nije dobro"

Foto: EPA-EFE

FRENKIE DE JONG svojim dolaskom u Barcelonu izaziva brojne promjene. Prva se odnosi na Sergija Busquetsa kojem je uzdrmana sigurna pozicija u srcu veznog reda, a druga je ne toliko važna, a opet dramatična - broj na dresu.

Bivši Ajaxov igrač želi nositi broj 21 i klub mu je to, pišu Španjolci, obećao. Međutim, taj broj nosi klupski proizvod i član prve momčadi Carlos Alena. Ne smeta njemu što bi mogao izgubiti broj, nego što ga iz kluba baš nitko nije pitao što misli o promjeni broja.

"To je nešto između nas dvojice. Cijenio bih da su me obavijestili prvog ako su mu već obećali moj broj. To je pogrešno i ne sviđa mi se", rekao je Alena.

Alena smatra da mu je klub trebao pokazati malo više poštovanja. Na kraju će De Jong dobiti željeni broj, a Aleni će pripasti neki drugi, koji bude slobodan.

De Jong je debitirao u porazu od Chelseaja (2:1) i svi su zadovoljni viđenim od Nizozemca.

Mladi veznjak proveo je samo 45 minuta drugog poluvremena na prijateljskom susretu u Japanu, a imao je nepogrešiv učinak u dodavanjima.

Pokušao je 42 puta, a isto toliko i uspio. Dovoljno da raspali maštu navijača Blaugrane i nagovijesti da će opravdati 75 milijuna eura uloženih u njegov potpis.

Španjolska Marca je De Jongov debi opisala elegantnim, objašnjavajući da je bio miran na lopti, lako odigravao, uglavnom iz prve, ali mu je zamjerila što nije dobro pokrio Rossa Barkleyja prije drugog gola Bluesa.

Zbog toga je, misle španjolski novinari, mjesto Busquetsa u prvih 11 Blaugrane upitno.

Pročitajte više