Barcelona želi Novog Lewandowskog, golgetersku senzaciju Serie A

Foto: Gulliver / Getty Images

NAJBOLJI strijelac njegovog kluba tijekom cijele prošle sezone postigao je šest golova. On ga je nadmašio nakon samo tri utakmice ove sezone.

Napadač Genoe Krzysztof Piatek (23) zabljesnuo je najviše od napadača najjačih liga na početku 2018./19.

U prvoj utakmici za Genou, protiv drugoligaša Leccea u trećem kolu kupa, postigao je sva četiri gola za pobjedu 4:0.

Debi u Serie A također je obilježio pogotkom za pobjedu 2:1 protiv Empolija, a u sljedećoj prvenstvenoj utakmici, porazu 3:5 od Sassuola, zabio je dva gola. 

Tako je napravio ono što smo istaknuli u uvodu, sa sedam golova na startu sezone nadmašio je Gianlucu Lapadulu, koji je šest golova postigao od početka do kraja prošle. 

Novi Lewandowski, kako su ga prozvali Talijani, odmah je, prema pisanju tamošnjih i katalonskih medija, postao meta Barcelone. Prvak Španjolske u njemu vidi ozbiljnog kandidata za nasljednika nezamjenjivog Luisa Suareza, koji u siječnju navršava 32 godine. 

Napadača koji odmah po dolasku među tvrde talijanske obrane zabija gol svakih pola sata iako ne zna ligu i nema životnog ni međunarodnog iskustva Genoa je platila četiri milijuna eura.

Toliku je odštetu dobila Cracovia, za koju je Piatek prošle sezone postigao 21 gol i bio treći strijelac lige. Ali podaci da je najbolji napadač devetoplasirane momčadi Ekstraklase, bez nastupa za reprezentaciju i da nije uspio ući na popis Poljske za SP nisu zvučali baš obećavajuće.

Međutim, od samog starta u Italiji krenuo je tako da je postao želja Barcelone.
 

Pročitajte više